Επιτροπή «πόθεν έσχες»: Ζητεί άνοιγμα λογαριασμού του Αλ. Μητρόπουλου – Κενά… 8 χρόνων στις δηλώσεις του Σταύρου Ψυχάρη

Επιτροπή «πόθεν έσχες»: Ζητεί άνοιγμα λογαριασμού του Αλ. Μητρόπουλου – Κενά… 8 χρόνων στις δηλώσεις του Σταύρου Ψυχάρη

Το άνοιγμα συγκεκριμένου τραπεζικού λογαριασμού που διαθέτει ο κ. Αλέξης Μητρόπουλος σε τράπεζα του εξωτερικού, ζήτησε η επιτροπή «πόθεν έσχες» της Βουλής.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με πληροφορίες, η επιτροπή είχε ζητήσει από τον κ. Μητρόπουλο τις κινήσεις του συγκεκριμένου λογαριασμού, ωστόσο στην απάντησή του δήλωσε μόνο το ποσό που έχει σήμερα στη συγκεκριμένη τράπεζα, με την επιτροπή να ζητεί τώρα περισσότερα στοιχεία.

Την ίδια ώρα, η επιτροπή αποφάσισε να παραπέμψει στη Δικαιοσύνη τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Νίκο Μίχο, ο οποίος απέφευγε αρχικά να καταθέσει δήλωση περιουσιακής κατάστασης.

Τελικά μετά από παρατάσεις προθεσμιών κατέθεσε ελλιπές «πόθεν έσχες» και αγνόησε να προσκομίσει τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Τέλος, σύμφωνα με ενημέρωση της επιτροπής διαπιστώθηκε ότι για περίπου οκτώ χρόνια, ο γνωστός εκδότης Σταύρος Ψυχάρης δεν είχε καταθέσει «πόθεν έσχες».

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την έρευνα που γίνεται στο πλαίσιο εισαγγελικής έρευνας και με έγγραφο της Αρχής για την καταπολέμηση του «μαύρου» χρήματος, ο κ. Ψυχάρης κατέθεσε δηλώσεις το 1996 – 1997, μετά παρουσίασε κενό ως το 2001 που κατέθεσε, ακολούθησε νέο κενό έως και το 2008, ενώ τα επόμενα έτη (2009 και μετά) υπήρχε κανονική κατάθεση δηλώσεων πόθεν έσχες.

Διαβάστε επίσης: Και όμως! Τα δικαστικά ντοκουμέντα διαψεύδουν τον ισχυρισμό Μητρόπουλου περί παραγραφής της φοροδιαφυγήςΣχόλια