Επιβεβαίωση eReportaz: Ανεξαρτητοποίηση Μπαργιώτα – Όλο το παρασκήνιο

Επιβεβαίωση eReportaz: Ανεξαρτητοποίηση Μπαργιώτα – Όλο το παρασκήνιο

Ο βουλευτής Λάρισας, Κωνσταντίνος Μπαργιώτας, ανακοίνωσε σήμερα το πρωί την παραίτησή του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του Ποταμιού, με επιστολές του προς τον Πρόεδρο της Βουλής της Ελλήνων, καθώς και προς τον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη.

Στο eReportaz είχαμε γράψει σε αποκλειστικό ρεπορτάζ από τις 23 Ιανουαρίου, ότι η Φώφη Γεννηματά εντός των προσεχών ημερών σκοπεύει να κάνει την Δημοκρατική Συμπαράταξη τρίτη κοινοβουλευτική δύναμη με προσχώρηση στον σχηματισμό ακόμα τριών βουλευτών.

Όπως είχε αναφέρει το ereportaz.gr στο ίδιο ρεπορτάζ κοντά σε συνεννόηση με την Χαριλάου Τρικούπη είναι οι Χάρης Θεοχάρης (ανεξάρτητος, πρώην Ποτάμι), Κωνσταντίνος Μπαργιώτας (Το Ποτάμι) και Γιώργος Καρράς (ανεξάρτητος, Πρώην Ένωση Κεντρώων.

Ο Κωνσταντίνος Μπαργιώτας επιβεβαιώθηκε! Περιμένουμε και τους υπόλοιπους…


Διαβάστε εδώ το αποκλειστικό μας ρεπορτάζ

Τρεις νέες μεταγραφές βουλευτών για τη Δημοκρατική Συμπαράταξη


Το παρασκήνιο της ανεξαρτητοποίησης Μπαργιώτα

Σύμφωνα με πληροφορίες του ereportaz.gr, της απόφασης Μπαργιώτα προηγήθηκε παρασκήνιο με το ψηφοδέλτιο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στη Λάρισα.

Εκεί εκλεγόταν βουλευτής ο Φίλιππος Σαχινίδης, ο οποίος προσχώρησε με το ΚΙΔΗΣΟ στη ΔΗΣΥ, ενώ ισχυρός διεκδικητής εμφανίζεται και ο Νίκος Τσιλιμίγκας παλιός υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ.

Η συμφωνία που φαίνεται να είχε προσφερθεί μέχρι πρότινος βουλευτή του Ποταμιού Κωνσταντίνου Μπαργιώτα είναι να αποφασίσει άμεσα να ανεξαρτητοποιηθεί και στη συνέχεια να ενταχθεί στη Δημοκρατική Συμπαράταξη αλλιώς έμπαιναν σε τελική φάση οι υποψηφιότητες των δύο ισχυρών αντιπάλων του. Από τη στιγμή όμως που ο κ. Μπαργιώτας θα πάρει τον δρόμο προς τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, ο κ. Σαχινίδης θα μετακομίσει σε περιφέρεια της Αθήνας και η μάχη στη Λάρισα θα δοθεί «μόνο» μεταξύ των Μπαργιώτα – Τσιλιμίγκα.

Η  επιστολή του κ. Μπαργιώτα προς τον Σταύρο Θεοδωράκη

«Αγαπητέ Σταύρο,

στρατεύτηκα στο Ποτάμι, επειδή πίστεψα πως σηματοδοτούσε το νέο στην πολιτική, ίσως, στην πιο κρίσιμη στιγμή για τη χώρα. Δυστυχώς, σε μια φθίνουσα πορεία από το ιδρυτικό συνέδριο του Λαυρίου μέχρι σήμερα, στελέχη του κόμματος και της ομάδας διαλόγου, φίλοι, ψηφοφόροι και βουλευτές απομακρύνθηκαν απογοητευμένοι. Οι άνθρωποι που πιστέψαμε στο Ποτάμι, φεύγουμε.

Λυπάμαι που το Ποτάμι μπορούσε και δεν τόλμησε. Λυπάμαι για τη μεγάλη ευκαιρία που απέτυχε να αξιοποιήσει. Δεν είναι στις προθέσεις μου να χρεώσω ευθύνες ούτε να αποποιηθώ τις δικές μου, αλλά η απόλυτα συγκεντρωτική, αρχηγική δομή του κόμματος, η συνειδητή απόρριψη ενός ανοικτού, δημοκρατικού οργανωτικού μοντέλου οδήγησε σε μια διαρκώς συρρικνούμενη ηγετική «ομάδα» που απέτυχε να παράξει πολιτική. Η συλλογικότητα δε λειτούργησε ποτέ. Από πολύ νωρίς, ακόμα και η κοινοβουλευτική ομάδα αντιμετωπίστηκε με δυσπιστία. Μείναμε χωρίς ξεκάθαρο πολιτικό στίγμα, χωρίς στρατηγική, χωρίς συνεπή πολιτική γραμμή και πολιτική συμμαχιών. Εδώ και πολύ καιρό πολιτευόμαστε αμήχανοι, κοιτώντας πότε δεξιά και πότε αριστερά, κάνοντας αντιπολίτευση με όρους επικαιρότητας, από μέρα σε μέρα, από θέμα σε θέμα. Αυτή η κατάσταση, δυστυχώς, δεν είναι αναστρέψιμη. Κάποιοι επιθυμούν να συνεχίσουν έτσι.

Η απόφασή μου να αποχωρήσω σήμερα από το Ποτάμι και την κοινοβουλευτική του ομάδα είναι δύσκολη και με βασανίζει καιρό. Όμως, μπήκα στην πολιτική με δύο στόχους: μια κανονική ευρωπαϊκή χώρα και την ανασύνθεση ενός σύγχρονου, ευρωπαϊκού, φιλελεύθερου σοσιαλδημοκρατικού φορέα. Πιστεύω πως το ένα προϋποθέτει το άλλο. Ένα ακόμη μικρό κόμμα που βρίσκεται διαρκώς μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας, έτσι όπως έχει εξελιχθεί το Ποτάμι, δεν μπορεί πια να προσφέρει στην πολιτική ζωή της χώρας.

Η ανασύσταση ενός νέου, μαζικού πολιτικού φορέα στο χώρο της κεντροαριστεράς είναι απαραίτητη. Πολλώ δε μάλλον, τη στιγμή που η κρίση βαθαίνει, η κυβέρνηση βυθίζει την κοινωνία στην απόγνωση και μια αναπαλαιωμένη ΝΔ πολύ λίγο πείθει στο ρόλο του σωτήρα. Δεν έκρυψα ποτέ τις απόψεις μου. Αντίθετα, επεδίωξα με όλες μου τις δυνάμεις να πείσω το Ποτάμι να πάρει τη γενναία απόφαση να συμμετάσχει σε μια τέτοια προσπάθεια με τις υπόλοιπες δυνάμεις του χώρου. Εις μάτην. Καχύποπτοι και αρνητικοί στην συζήτηση με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, διστακτικοί με την πρωτοβουλία των τριών, εσωστρεφείς και αμήχανοι μέχρι σήμερα.

Οι πολιτικές μου επιδιώξεις παραμένουν οι ίδιες και εκτός Ποταμιού. Θέλω να πιστεύω πως με πολλούς από τους εθελοντές και τα στελέχη, που με τίμησαν με την εκτίμηση και τη φιλία τους, θα ξανασυναντηθούμε».

Με εκτίμηση,

Κώστας Μπαργιώτας

Η επιστολή προς τον Πρόεδρο της Βουλής

Κύριε Πρόεδρε,

Δια της παρούσης, θα ήθελα να σας γνωστοποιήσω εγγράφως ότι δεν ανήκω πλέον στην κοινοβουλευτική ομάδα του Ποταμιού και παραμένω ανεξάρτητος βουλευτής.

Σχόλια