Επιβεβαίωση ereportaz: Φοροελαφρύνσεις για αυτούς που θα επιστρέψουν το μαύρο χρήμα

Επιβεβαίωση ereportaz: Φοροελαφρύνσεις για αυτούς που θα επιστρέψουν το μαύρο χρήμα

Για την τακτική που θα ακολουθήσουν οι δικαστικές αρχές και το ereportaz είχε φέρει στο φως της δημοσιότητας από τις 15 Δεκεμβρίου (αναφορικά με τους Έλληνες -φυσικά πρόσωπα- αλλά και επιχειρήσεις για τους οποίους υπάρχουν υπόνοιες φοροδιαφυγής), μίλησε σήμερα (21/12) στο Mega, ο Πέτρος Κουσουλός.

Να σημειωθεί πως το βράδυ της Παρασκευής (11/12) οι οικονομικοί εισαγγελείς πραγματοποίησαν αιφνιδιαστική έφοδο στο γραφείο υποκαταστήματος στην Αθήνα της ελβετικής τράπεζας UBS, καταφέρνοντας από τα στοιχεία που συνέλεξαν να ταυτοποιήσουν τουλάχιστον 200 μεγαλοκαταθέτες.

Τι περιέχουν οι λίστες «Μπόργιανς»

Οι λίστες «Μπόργιανς» περιέχουν δεδομένα Ελλήνων -φυσικά πρόσωπα, αλλά και επιχειρήσεις- για τους οποίους υπάρχουν υπόνοιες φοροδιαφυγής.καταφέρνοντας από τα στοιχεία που συνέλεξαν να ταυτοποιήσουν τουλάχιστον 200 μεγαλοκαταθέτες.

Πως θα κινηθούν οι εισαγγελικές Αρχές

Οι εισαγγελικές Αρχές θα περιμένουν την ψήφιση του νομοσχεδίου που προβλέπει ευνοϊκή μεταχείρισή για όσους αποκαλύπτουν μόνοι τους ότι εμπλέκονται σε υποθέσεις φοροδιαφυγής ή έχουν αποκρύψει εισοδήματα.

Είναι προφανές ότι αυτές οι λίστες θα αποτελέσουν μέτρο πίεσης για όσους έχουν αποκρύψει χρήματα καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα… χτυπήσει την πόρτα τους ο λογαριασμούς από την εφορία ενώ ενδέχεται να μπλέξουν και σε δικαστικές περιπέτειες αν αποκαλυφθεί ότι τα χρήματα αυτά προέρχονται από ξέπλυμα.

Η αποκάλυψη του ereportaz για τον τρόπου που θα κινηθούν οι εισαγγελικές Αρχές

apok

 

Επισπεύδονται οι διαδικασίες – Τι περιέχουν οι λογαριασμοί

Οι λίστες με τους τραπεζικούς λογαριασμούς στην UBS, που παρέλαβε η Ελλάδα από τη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία θα ερευνηθούν με διαδικασίες-εξπρές και με κάθε είδους ενίσχυση (προσωπικό, τεχνική υποστήριξη, κ.λπ.) του οικονομικού εισαγγελέα Παναγιώτη Αθανασίου.

Πρόκειται για 10.588 ΑΦΜ Ελλήνων καταθετών στην τράπεζα UBS, που αφορούν τα έτη 2006 και 2008.

Τα στοιχεία αυτά αφορούν τραπεζικούς λογαριασμούς, το συνολικό υπόλοιπο των οποίων ανέρχεται σε 3,9 δισ. ελβετικά φράγκα το 2006 και 2,9 δισ. ελβετικά φράγκα το 2008.

Πληροφορίες αναφέρουν πως μεταξύ των καταθέσεων υπάρχουν ποσά των 50, των 48, των 16 και των 14 εκατ. ευρώ, καθώς και μεγάλος αριθμός με ποσά έως δύο εκατ. ευρώ.

 Σχόλια