ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ EREPORTAZ: Εισαγγελείς δέσμευσαν ακίνητα και λογαριασμούς 24 μεγαλοκαταθετών της λίστας Μπόργιανς

ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ EREPORTAZ: Εισαγγελείς δέσμευσαν ακίνητα και λογαριασμούς 24 μεγαλοκαταθετών της λίστας Μπόργιανς

Σε δεσμεύσεις ακινήτων, τραπεζικών λογαριασμών και αξιογράφων 24 καταθετών της λίστας Μπόργιανς προχώρησαν οι οικονομικοί εισαγγελείς, Τουλουπάκη, Τζούρας και Καλούδης, κάτι το οποίο είχε γράψει πως θα συμβεί το ereportaz, με άρθρο από τις 21 Ιανουαρίου και τίτλο: Aποκαλύψτε τα ή τα δεσμεύουμε.

O λόγος δεν είναι άλλος από το… στρίμωγμα των προσώπων των οποίων οι καταθέσεις εμφανίζουν μεγάλες αποκλίσεις σε σχέση με τα δηλωθέντα εισοδήματά τους.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι οικονομικοί εισαγγελείς, έστειλαν κλήσεις στους καταθέτες όχι με την ιδιότητα του μάρτυρα, αλλά με εκείνη του υπόπτου για φοροδιαφυγή και σε κάποιες περιπτώσεις και για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, με το δεδομένο ότι οι πρώτοι έλεγχοι που είχαν στα χέρια τους από τις δηλώσεις εισοδήματος είχαν χαοτικές διαφορές με ποσά που έκαναν φτερά για το εξωτερικό.

Οι έρευνες που συνεχίζονται από ειδικό κλιμάκιο εισαγγελέων ( Ιω. Δραγάτσης, Ελένη Τουλουπάκη, Γιώργος Καλούδης, Χρήστος Ντζούρας ) εποπτεύονται από τους οικονομικούς εισαγγελείς Παναγιώτη Αθανασίου και Γαληνό Μπρή και ήδη έχουν ταυτοποιηθεί το σύνολο σχεδόν των λογαριασμών για τους 10.500 καταθέτες της λίστας της Ρηνανίας- Βεσφαλίας.

Τα ποσά που αναμένεται να εισπραχθούν αν οι ελεγχόμενοι καταθέτες πληρώσουν εκτιμάται ότι θα αγγίξουν τα 80 με 100 εκατομμύρια ευρώ.


ΤΙ ΕΓΡΑΦΕ ΤΟ EREPORTAZ ΣΤΙΣ 21 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

apokalipsiΣχόλια