Επιβεβαίωση ereportaz: Ποινική δίωξη στον Αλέξη Μητρόπουλο για φοροδιαφυγή & ξέπλυμα βρώμικου χρήματος

Επιβεβαίωση ereportaz: Ποινική δίωξη στον Αλέξη Μητρόπουλο για φοροδιαφυγή & ξέπλυμα βρώμικου χρήματος

TO EREPORTAZ ΕΙΧΕ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΤΟΥ 2013, ΕΝΩ ΕΙΧΕ ΦΕΡΕΙ ΣΤΟ ΦΩΣ ΤΗΔ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΠΟΥ ΔΙΕΨΕΥΔΑΝ ΤΟΝ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ ΠΕΡΙ ΠΑΡΑΓΡΑΦΗΣ ΤΗΣ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ

Ποινική δίωξη για τα κακουργήματα της φοροδιαφυγής και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος ασκήθηκε σε βάρος του καθηγητή και πρώην αντιπροέδρου της Βουλής, Αλέξη Μητρόπουλου, από την Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ελένη Τουλουπάκη.

Οι κατηγορίες απαγγέλθηκαν μετά από μηνυτήρια αναφορά της αρμόδιας ΔΟΥ, που αφορά σε υπόθεση φοροδιαφυγής προ 16 ετών, όταν, όπως καταγγέλθηκε, ο κ. Μητρόπουλος φέρεται να μην εξέδωσε απόδειξη για δικηγορική αμοιβή, με την φοροδιαφυγή να αγγίζει τις 440.000 ευρώ. Σημειώνεται, ωστόσο, ότι με τις προσαυξήσεις, το ποσό που φέρεται να οφείλει ο κ. Μητρόπουλος είναι περίπου τα διπλάσια.

Η υπόθεση άρχισε να «ξετυλίγεται» όταν δύο άλλοι δικηγόροι κατήγγειλαν τον κ. Μητρόπουλο, ότι δεν τους δεν τους απέδωσε την αμοιβή που τους αναλογούσε για το χειρισμό της σχετικής υπόθεσης, προ 16 ετών, και από τον έλεγχο που διατάχθηκε, φέρεται να διαπιστώθηκε ότι το συγκεκριμένο ποσό δεν είχε δηλωθεί.

Υπενθυμίζεται ότι ο ίδιος ο κ. Μητρόπουλος έχει αλλεπάλληλες φορές προσπαθήσει να αντικρούσει την ορθότητα των καταγγελιών, με στοιχεία που κατέθεσε στο ΣΔΟΕ, στα Διοικητικά Δικαστήρια αλλά και στην ΔΟΥ, τα οποία απορρίφθηκαν.

Η αποκάλυψη της συγκεκριμένης υπόθεσης τον Σεπτέμβρη, ήταν και αυτή που ουσιαστικά οδήγησε εκτός ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ τον κ. Μητρόπουλο, αν και ο ίδιος, με πολλαπλές δημόσιες παρεμβάσεις του, είχε αρνηθεί κάθε κατηγορία και είχε ισχυριστεί πως υπόκειται ουσιαστικά «πολιτική δίωξη».

ΤΙ ΕΓΡΑΦΕ ΤΟ EREPORTAZ ΣΤΙΣ 13 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΤΟΥ 2013

mitro1

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΔΩ

Δύο χρόνια αργότερα ο κ. Μητρόπουλος έκανε λόγο για παραγραφή της φοροδιαφυγής, ωστόσο τα δικαστικά έγγραφα που είχε φέρει και πάλι το ereportaz στη δημοσιότητα έδειχναν το αντίθετο και εν τέλει σήμερα δικαιώθηκαν ολοκληρωτικά

ΤΙ ΕΓΡΑΦΕ ΤΟ EREPORTAZ ΣΤΙΣ 26 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΤΟΥ 2015

mitro2

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ

Διαβάστε επίσης: Καταγγελίες Μητρόπουλου για αριστερή μαφία

 Σχόλια