Επιβραβεύουν τον Φωτόπουλο με δεύτερη θητεία

Επιβραβεύουν τον Φωτόπουλο με δεύτερη θητεία

Μια τροπολογία που υπογράφεται από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Δημητριάδη, Γιώργο Καραναστάση και Ηλία Παπαηλιού και έγινε δεκτή από τον υπουργό Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη, επιτρέπει στον γνωστό συνδικαλιστή Νίκο Φωτόπουλο να έχει και δεύτερη θητεία ως εκπρόσωπος των εργαζομένων στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ, καθώς θα μπορεί να επανεκλεγεί στο αξίωμα.

Στην αιτιολογική έκθεση αναφέρεται ότι η παλαιότερη ρύθμιση εισήγαγε ένα μεροληπτικό περιορισμό στην ελεύθερη, εκ μέρους των εργαζομένων, εκλογή των αντιπροσώπων τους, που δεν είναι σύμφωνος με την αρχή της αναλογικότητας. Στην πράξη η παλιά ρύθμιση προέβλεπε μόνο μια θητεία.

Προφανώς τόσο οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ όσο και ο κ. Σπίρτζης παραγνωρίζουν το γεγονός ότι ο κ. Φωτόπουλος βρίσκεται αντιμέτωπος με κακουργηματικές κατηγορίες και έχει παραπεμφθεί μαζί με πλειάδα συνδικαλιστών αλλά και στελεχών της ΔΕΗ με δικαστικό βούλευμα (εδώ). Έτσι λοιπόν τον «επιβραβεύουν» φροντίζοντας μέσω… Νέας Ζηλανδίας, να άρουν την αδικία σε βάρος του κ. Φωτόπουλου.

Βρούτσης: «Κάνατε τη Βουλή πλυντήριο ανομίας»

Οι άσχετες τροπολογίες προκάλεσαν την έντονη αντίδραση της αντιπολίτευσης, Ο Γιάννης Βρούτσης από τη ΝΔ έκανε λόγο για «Βουλή-πλυντήριο της ανομίας».
«Ζούμε απίστευτες στιγμές και μέσα στο κοινοβούλιο. Η ΝΔ έχει ξεκαθαρίσει πως η διαφάνεια στη λειτουργία του κοινοβουλευτισμού αποτελεί το νούμερο «ένα» στην ιεραρχία και τις προτεραιότητες που θέτει. Πώς μετέτρεψε η Κυβέρνηση το Κοινοβούλιο; Σε πλυντήριο ανομίας; Πριν από λίγο καιρό στο «όνομα» της μεταναστευτικής πολιτικής ζητήσατε εξουσιοδότηση από το Κοινοβούλιο για να κάνετε απ’ ευθείας αναθέσεις» είπε χαρακτηριστικά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αμυράς: «Τροπολογίες Νέας Ζηλανδίας»

«Ξέραμε το αρνάκι Νέας Ζηλανδίας, τώρα έχουμε τις τροπολογίες Νέας Ζηλανδίας». Ο βουλευτής του ποταμιού τόνισε πως δεν υπάρχει θέμα περιορισμού του συνδικαλιστικού δικαιώματος εκπροσώπησης των εργαζομένων και πρότεινε στον υπουργό να υιοθετήσει την αντίστοιχη ρύθμιση του  ν.4342/2015 για την ΕΡΤ (αρ. 7 παρ. 6 εδ. γ) με την οποία «η ιδιότητα του μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της Ε.Ρ.Τ. Α.Ε. είναι ασυμβίβαστη με την ιδιότητα του μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου σε συνδικαλιστικά σωματεία και ενώσεις των εργαζομένων της Ε.Ρ.Τ. Α.Ε….», πρόταση που δεν έγινε ωστόσο δεκτή.

 Σχόλια