Έπληξαν με βόμβες – βαρέλια το μεγαλύτερο νοσοκομείο στο ανατολικό Χαλέπι

Έπληξαν με βόμβες – βαρέλια το μεγαλύτερο νοσοκομείο στο ανατολικό Χαλέπι

Το μεγαλύτερο νοσοκομείο του ανατολικού Χαλεπιού, του τμήματος αυτής της διαιρεμένης συριακής πόλης που ελέγχεται από τους αντάρτες, επλήγη με βαρέλια παραγεμισμένα με εκρηκτικά στη διάρκεια αεροπορικής επιδρομής, καταγγέλλει η μη κυβερνητική οργάνωση Συριακή Αμερικανική Ιατρική Εταιρεία (SAMS).

«Δύο βαρέλια με εκρηκτικά έπληξαν το νοσοκομείο M10 και υπάρχουν πληροφορίες ότι χρησιμοποιήθηκε μια βόμβα διασποράς», δήλωσε ο Άντχαμ Σαχλούλ της SAMS, μιας ΜΚΟ που έχει την έδρα της στις ΗΠΑ και διαχειρίζεται το εν λόγω νοσοκομείο.

Το συγκεκριμένο νοσοκομείο, καθώς και ένα ακόμα, είχαν γίνει στόχοι βομβαρδισμών και την Τετάρτη.

Ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου δήλωσε πως πυρά βαρύ πυροβολικού έπλητταν σε όλη τη διάρκεια της χθεσινής νύχτας τμήμα του Χαλεπιού που ελέγχεται από τους αντάρτες.

Υποστηριζόμενες από αεροπορικά πλήγματα των ρώσων συμμάχων τους, οι δυνάμεις που παραμένουν πιστές στο καθεστώς του προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ εξαπέλυσαν στις 22 Σεπτεμβρίου επιχείρηση μεγάλης κλίμακας για την ανακατάληψη του Χαλεπιού, δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Συρίας.

Από τις συνοικίες του δυτικού Χαλεπιού που ελέγχουν, προχώρησαν προς το κέντρο και το βόρειο τμήμα της πόλης που ελέγχεται από τους αντάρτες, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων.

Τη νύχτα της Παρασκευής, ο ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου άκουγε τον θόρυβο από τις μάχες και τους βομβαρδισμούς στη συνοικία Σουλεϊμάν αλ-Χάλαμπι, στο κέντρο του Χαλεπιού, και στη βόρεια συνοικία Μπουστάν αλ-Μπάσα.

Η Σουλεϊμάν αλ-Χαλάμπι βρίσκεται πάνω στη γραμμή διαχωρισμού που διαιρεί από το 2012 το φιλοκυβερνητικό, δυτικό τμήμα του Χαλεπιού από τον ανταρτικό, ανατολικό τομέα, όπου ζουν 250.000 άνθρωποι.Σχόλια