Έρχεται η Βελκουλέσκου για να… ετοιμάσει και το επόμενο πολυνομοσχέδιο – φωτιά…

Έρχεται η Βελκουλέσκου για να… ετοιμάσει και το επόμενο πολυνομοσχέδιο – φωτιά…

Στην Αθήνα αναμένεται να έρθουν αύριο (20/10/2015), οι επικεφαλής των κλιμακίων των θεσμών, προκειμένου να ενημερωθούν για την πορεία στην υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων αλλά και να οργανώσουν την αντζέντα του επόμενου πολυνομοσχεδίου.

Ποιοι θα έρθουν

Οι Ντέκλαν Κοστέλο (Ευρωπαϊκή Επιτροπή), Ντέλια Βελκουλέσκου (ΔΝΤ) και Ράσμους Ρίφερ (ΕΚΤ), θα έχουν επαφές με κορυφαίους υπουργούς της κυβέρνησης και αναμένεται να επιστρέψουν στην Ελλάδα τον Νοέμβριο, ή τον Δεκέμβριο το αργότερο, για την επίσημη αξιολόγηση της οικονομίας.

Την Τετάρτη θα συνεδριάσει το Euroworking Group (EWG) και λαμβάνοντας υπόψη την έκθεση των θεσμών για τα προαπαιτούμενα μέτρα, θα αποφασίσει εάν θα προχωρήσει στην έγκριση της εκταμίευσης των 2 δισ ευρώ.

Στη δεύτερη λίστα προαπαιτούμενων περιλαμβάνεται το νέο ασφαλιστικό, τα ισοδύναμα 2 δισ. ευρώ για την απόφαση του ΣτΕ για τις συντάξεις, η κατάργηση του ΕΚΑΣ, η ενσωμάτωση της έκτακτης εισφοράς στη φορολογία, η αύξηση του φόρου στα ενοίκια και η αύξηση του φόρου εισοδήματος στο 20% για τους αγρότες.

Το περιεχόμενο του επόμενου πολυνομοσχεδίου που θα συζητηθεί με τους εκπροσώπους των θεσμών, θα περιλαμβάνει τρία σημαντικά ζητήματα:

• Την εκταμίευση της υποδόσης του 1 δισ. ευρώ
• Την έναρξη της αξιολόγησης και στη συνέχεια τη συμφωνία για τη διευθέτηση του χρέους
• Την ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών έως το τέλος του ΔεκεμβρίουΣχόλια