«Έρχεται… Θα πεθάνω» – Τα σπαρακτικά μηνύματα θύματος από το κλαμπ στο Ορλάντο στην μητέρα του

«Έρχεται… Θα πεθάνω» – Τα σπαρακτικά μηνύματα θύματος από το κλαμπ στο Ορλάντο στην μητέρα του

Συγκίνηση προκαλούν τα μηνύματα του 30χρονου Έντι Τζάστις στη μητέρα του, λίγο πριν χάσει τη ζωή του από τα πυρά του Αμερικανού πολίτη, αφγανικής καταγωγής, Ομάρ Ματίν, σε club για ομοφυλόφιλους στο Ορλάντο της Φλόριντα.

«Έρχεται… Θα πεθάνω» έγραψε στα σπαρακτικά μηνύματά του ο 30χρονος, λίγο πριν βρει βίαιο θάνατο.

Η μητέρα του, Μίνα Τζάστις, λάμβανε τα μηνύματά από τον γιο της που ήταν εγκλωβισμένος στην τουαλέτα του gay club «Pulse», όπου εισέβαλε ο 29χρονος Ομάρ Σεντίκε Ματίν, σκοτώνοντας 49 ανθρώπους (ο 50ός νεκρός ήταν ο ίδιος ο δράστης που σκοτώθηκε από αστυνομικά πυρά) και τραυματίζοντας δεκάδες άλλους.

3
Έντι Τζάστις

Όταν έλαβε το πρώτο μήνυμα από τον γιο της τα ξημερώματα της Κυριακής, εκείνη κοιμόταν.

«Μανούλα σ’ αγαπάω. Είμαι στο κλαμπ. Πυροβολούν» έγραφε το πρώτο μήνυμα, με τοπική ώρα 02.06 τα ξημερώματα.

Η Μίνα Τζάστις επιχείρησε να τηλεφωνήσει στον γιο της, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Του έστειλε μήνυμα ρωτώντας τον αν είναι καλά.

Στις 02.07 της απάντησε: «Παγιδευμένος στο μπάνιο».

Εκείνη τον ρώτησε σε ποιο κλαμπ βρίσκεται. «Pulse. Στο κέντρο. Τηλεφώνησε την αστυνομία».

Στις 02.08 της έστειλε: «Θα πεθάνω».

Η Μίνα Τζάστις τηλεφώνησε στην Άμεση Δράση και στη συνέχεια έστειλε σειρά μηνυμάτων στον γιο της. «Τους παίρνω τηλέφωνο τώρα. Είσαι ακόμα εκεί; Απάντησε το γα…ένο το τηλέφωνό σου. Πάρε τους τηλέφωνο. Τηλεφώνησέ μου».

2
Μίνα Τζάστις

Στις 2.39 τα ξημερώματα, ο Έντι της έστειλε άλλο ένα μήνυμα: «Παρ’ τους τηλέφωνο μανούλα. Τώρα». «Έρχεται. Θα πεθάνω» έγραφε στο μήνυμά του.

Η μητέρα του τον ρώτησε εάν υπήρχαν τραυματίες. «Πολλοί. Ναι» ήταν η απάντησή του στις 02.42.

Όταν προσπάθησε να τον ξανακαλέσει, αλλά ο γιος της δεν απαντούσε, του έστειλε μηνύματα, ρωτώντας τον εάν στο σημείο βρίσκονταν αστυνομικοί. «Όχι» τής απάντησε τέσσερα λεπτά αργότερα. «Μας έχει πιάσει. Πρέπει να έρθουν να μας πάρουν».

1

Στις 02.49 η Μίνα Τζάστις τού έστειλε μήνυμα ότι η αστυνομία βρίσκεται έξω από το κλαμπ και του ζήτησε να επικοινωνήσει μαζί της όταν τον βρουν οι αστυνομικοί.

«Γρήγορα. Είναι στο τουαλέτα μαζί μας» της είπε.

Εκείνη ρώτησε: «Ο άνδρας βρίσκεται στην τουαλέτα μαζί σας;»

Στις 02.50 έλαβε νέο μήνυμα: «Είναι τρομοκράτης». Και ένα λεπτό μετά: «Ναι».

Αυτό ήταν και το τελευταίο μήνυμα που έλαβε η τραγική μητέρα. Σήμερα, η αστυνομία του Ορλάντο επιβεβαίωσε ότι ο 30χρονος είναι ανάμεσα στους νεκρούς της επίθεσης.Σχόλια