Έρχεται το καθολικό αντιγριπικό εμβόλιο

Έρχεται το καθολικό αντιγριπικό εμβόλιο

Αναπτύσσεται από αμερικανούς ειδικούς, θα καλύπτει μια ευρεία γκάμα υποτύπων της γρίπης και θα καταργεί τους ετήσιους εμβολιασμούς.

Ένα βήμα πιο κοντά στην προσπάθεια ανάπτυξης ενός αντιγριπικού εμβολίου μακράς διάρκειας, που θα εξαλείψει την ανάγκη των ετήσιων εμβολιασμών, πιστεύουν ότι έκαναν αμερικανοί ερευνητές, σύμφωνα με άρθρο του περιοδικού «Science».

Σύμφωνα με ανακοίνωση των ειδικών του Ερευνητικού Ινστιτούτου «The Scripps» της Καλιφόρνιας, σε συνεργασία με ειδικούς της φαρμακευτικής εταιρείας Janssen (Johnson & Johnson), κατάφεραν να αναπτύξουν μια μέθοδο ικανή να ωθεί τα αντισώματα του ανοσοποιητικού συστήματος ώστε να καταπολεμούν μια ευρεία κλίμακα των υποτύπων της γρίπης.

Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι, η νέα αυτή προσέγγιση απεδείχθη αποτελεσματική σε πειράματα που έγιναν σε τρωκτικά και σε μαϊμούδες. Στα εργαστηριακά τεστ, τα πειραματόζωα κατάφεραν να παραγάγουν αντισώματα ακόμα και για την αντιμετώπιση του στελέχους Η5Ν1 που προκαλεί τη νόσο των πτηνών.

Οι ερευνητές στόχευσαν στην πρωτεΐνη αιμασυσσωματίνη (HA), που εντόπισαν στην επιφάνεια όλων των υποτύπων των ιών της γρίπης και η οποία δίνει στους ιούς την ικανότητα να εισβάλλουν στα κύτταρα. Συγκεκριμένα, εστίασαν στην «στελεχιακή» περιοχή της HA, που συνδέει τον ιό με τα κύτταρα.

Πηγή : isotimos.comΣχόλια