Έρχεται το κόμμα των δανειοληπτών – «Θα προσφύγουμε στη Δικαιοσύνη για την πώληση των δανείων μας σε ξένα funds»

Έρχεται το κόμμα των δανειοληπτών – «Θα προσφύγουμε στη Δικαιοσύνη για την πώληση των δανείων μας σε ξένα funds»

Για τη θέση των οργανώσεων αναφορικά την πώληση των «κόκκινων» και «πράσινων δανείων» των Δανειοληπτών σε ξένα funds, με την εγγύηση του δημοσίου, μίλησε σήμερα στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου, ο Πρόεδρος της πολιτικής οργάνωσης των Δανειοληπτών «Ταυτότητα forum» και της καταναλωτικής οργάνωσης «Ταυτότητα ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ», Γιώργος Μπαρτζώκης.

Όπως ανέφερε ο κ. Μπαρτζώκης από τα γραφεία της «Ταυτότητας Δανειοληπτών» στο Ηράκλειο Κρήτης, οι θέσεις των οργανώσεων είναι οι εξής:

«1.Δεν επιθυμούμε καμία πώληση των δανείων μας στα καταστροφικά κοράκια funds-Δεν τους δίνουμε αυτό το δικαίωμα και οποιαδήποτε πώληση θα ανατραπεί από την δικαιοσύνη που θα προσφύγουμε.

2.Η πώληση των πράσινων δανείων που σήμερα εξυπηρετούνται από τα μέλη μας εκτός των κόκκινων δανείων που ήδη έχει δρομολογηθεί, παραβιάζει την αρχή της ελεύθερης βούλησης – Αρχή της Ελευθερίας των Συμβάσεων- των μερών που συμφώνησαν μεταξύ τους στην παροχή των δανείων.

3.Η εγγύηση του δημοσίου για τα δάνεια που θα πωληθούν είναι αντισυνταγματική αφού επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό σε περίπτωση που τα κοράκια δεν εισπράξουν εξωδικαστικά ή από πλειστηριασμούς τις οφειλές μας υπάρχει ενδεχόμενο η Ελληνική Δημοκρατία να βεβαιώσει αυτές τις οφειλές στις Δ. Ο Υ. των μελών μας, ως οφειλόμενες στο δημόσιο».

Ακόμη, ο κ. Μπαρτζώκης κάλεσε την κυβέρνηση να μην μειοδοτήσει τις θέσεις της ανεξαρτησίας της ιδιωτικής περιουσίας των Ελλήνων δανειοληπτών, και ανακοίνωσε ότι σύντομα ολοκληρώνεται η ίδρυση κόμματος «Δανειοληπτών-Ταυτότητα Κεντρώων» που θα έχει ως βασική πολιτική θέση τη διαγραφή των ιδιωτικών οφειλών των δανειοληπτών και των χρεών της Ελληνικής Δημοκρατίας.Σχόλια