Έρχεται τον Σεπτέμβριο η διασταύρωση στοιχείων για τον εντοπισμό των ανασφάλιστων οχημάτων

Έρχεται τον Σεπτέμβριο η διασταύρωση στοιχείων για τον εντοπισμό των ανασφάλιστων οχημάτων

Τον Σεπτέμβριο αναμένεται να πραγματοποιηθεί η διασταύρωση στοιχείων για τον εντοπισμό των ανασφάλιστων οχημάτων, διεμήνυσε σήμερα η γενική γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Κατερίνα Σαββαΐδου, σε συνάντηση που είχε που με τον πρόεδρο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Γιάννη Χατζηθεοδοσίου.

Ωστόσο, η κ. Σαββαΐδου επεσήμανε ότι η διαδικασία θα προχωρήσει, εφόσον πρώτα ξεπεραστούν ορισμένα τεχνικά προβλήματα με τη βάση δεδομένων, όπως οι ελλείψεις στην καταχώρηση μεγάλων οχημάτων, για τα οποία είναι σε εξέλιξη συνεργασία φορέων και συναρμόδιων υπουργείων.

Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση του επιμελητηρίου, η κ. Σαββαΐδου επεσήμανε ότι για την υπηρεσία της και την κυβέρνηση το θέμα είναι πρωτίστως κοινωνικό, λόγω των κοινωνικών συνεπειών που έχει (ατυχήματα, αναπηρίες, περίθαλψη, κλπ.) και ο λόγος αυτός είναι αρκούντως σοβαρός, για να ενεργοποιηθεί ο νόμος.

Σύμφωνα πάντα με το επιμελητήριο, η γενική γραμματέας είπε αναφορικά με το θέμα της ένταξης οφειλετών στις 100 δόσεις, οι οποίοι λόγω της τραπεζικής αργίας δεν μπόρεσαν να ολοκληρώσουν την ένταξη, ότι ήδη γίνονται ενέργειες για να ασκηθεί αυτό το δικαίωμα χωρίς πρόβλημα.

Σε ό,τι αφορά στο μέλλον της ρύθμισης, η κ. Σαββαΐδου είπε ότι θα γίνουν κάποιες αλλαγές, αλλά δε θα ανατραπεί το πνεύμα της ρύθμισης.


Σχόλια