Έρχονται δύσκολες ώρες για την οικογένεια Κουτσολιούτσου

Έρχονται δύσκολες ώρες για την οικογένεια Κουτσολιούτσου

Του Πέτρου Κουσουλού

Στενεύει ο δικαστικός κλοιός γύρω από την οικογένεια Κουτσολιούτσου η οποία φέρεται να πρωταγωνιστεί στο σκάνδαλο της Folli-Follie. Με ενέργειες του Οικονομικού Εισαγγελέα, Γιάννη Δραγάτση, δεσμεύθηκαν οι λογαριασμοί της οικογένειας αλλά και των μελών του ΔΣ της εταιρείας. Συγκεκριμένα, με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών δεσμεύθηκαν όλοι οι Τραπεζικοί λογαριασμοί και οι θυρίδες της οικογένειας Κουτσολιούτσου καθώς και των μελών του Δ.Σ. της εταιρείας η οποία βρίσκεται σε καθεστώς δικαστικής έρευνας. Το βούλευμα έχει ήδη σταλεί στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και τις χρηματιστηριακές εταιρείες.

Τι προηγήθηκε

Οι ενέργειες του Οικονομικού εισαγγελέα ήταν πολύ συγκεκριμένες. Στο πλαίσιο της διενέργειας ποινικής προκαταρκτικής έρευνας για την πολύκροτη υπόθεση ζήτησε από το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο την δέσμευση όλων των λογαριασμών. Είχε προηγηθεί η παραλαβή του πορίσματος (την 1η Οκτωβρίου) της εταιρειας Alvarez&Marshal που ανέλαβε το «σκανάρισμα» και την αποκάλυψη αλήθειας από τις δραστηριότητες στην Ασία, «καίγοντας» τη διοίκηση της Folli-Follie.
Το πόρισμα, όχι μόνο «καίει» τη διοίκηση της Folli Follie, αλλά οδήγησε σε παραιτήσεις που πλέον έχουν λάβει μορφή ντόμινο.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το πόρισμα όχι μόνο δεν είναι καλά για τον ελληνικό όμιλο, αλλά συνηγορεί προς τους χειρότερους φόβους, ήτοι δικαιώνουν την εδώ και πεντάμηνο ετυμηγορία του αμερικανικού fund Quintessential Capital Management (QCM), ότι η Ασία είναι πολύ μικρότερη για τον όμιλο απ’ ότι παρουσιάζονταν έως… τώρα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το συνολικό – επιχειρηματικό και οικονομικό – εκτόπισμα του FF Group στην Ασία είναι όχι μόνο μικρότερο απ’ ότι παρουσιάζονταν, αλλά είναι λιγότερο από το 1/3 ή και το 1/4 των… επίσημων στοιχείων που καταγράφονταν στον ισολογισμό 2017 της FFG Sourcing Limited.


Σχόλια