Έρχονται αυξήσεις στα ειδικά μισθολόγια – Ποιοι ωφελούνται

Έρχονται αυξήσεις στα ειδικά μισθολόγια – Ποιοι ωφελούνται

Αυξήσεις έρχονται στα ειδικά μισθολόγια, που αφορούν σε περίπου 200.000 υπαλλήλους ειδικών κατηγοριών, καθώς το υπουργείο Οικονομικών έλαβε το «πράσινο φως» από τους θεσμούς για την αναμόρφωσή τους.

Σύμφωνα με το σχέδιο του υπουργείου, όπως αναφέρει δημοσίευμα του «Βήματος», από 1η Ιανουαρίου 2017 θα ενσωματωθούν στους βασικούς μισθούς τα επιδόματα ενώ θα πριμοδοτηθούν δύο κατηγορίες επιστημόνων, οι γιατροί του ΕΣΥ και οι πανεπιστημιακοί, οι οποίοι θα δουν μεσοσταθμική αύξηση 9%.

Αντιθέτως για τους ένστολους αποφασίστηκε να παγώσουν οι «μισθολογικές προαγωγές» και να αυξηθούν λόγω ενσωμάτωσης των επιδομάτων οι βασικοί μισθοί στα εισαγωγικά κλιμάκια.

Την ίδια στιγμή, όμως ο σχεδιασμός προβλέπει τον περιορισμό των 18 ειδικών μισθολογίων σε 10, με στόχο την εξοικονόμηση 300 εκατ. ευρώ έως το 2018.

Η εξοικονόμηση θα προέλθει από την απόφαση να μη δίδονται βαθμολογικές προαγωγές σε όσους αποστρατεύονται, κάτι που αύξανε τις συντάξιμες αποδοχές τους.

Κατά την ομιλία του στη ΔΕΘ, ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος δήλωσε ότι επειδή τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων έχουν ήδη υποστεί μεγάλες απώλειες, το ΥΕΘΑ έχει παράσχει προς τους δανειστές όλες εκείνες τις προτάσεις και τα αντισταθμιστικά μέτρα, προκειμένου να καλυφθούν μέσα από αυτά οι οικονομικοί στόχοι, και όχι μέσα από τις περικοπές στους μισθούς.

 

Διαβάστε επίσης:

Βίτσας: Δεν θα υπάρξει καμία μείωση στα ειδικά μισθολόγια

Σχόλια