Έρχονται αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ

Έρχονται αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ

Αυξήσεις κατά 4-5% στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος φέρνει η ολοκλήρωση των προαπαιτούμενων του μνημονίου στο θέμα των ενεργειακών μεταξύ κυβέρνησης και θεσμών.

Σύμφωνα με δημοσίευμα στην εφημερίδα «Καθημερινή», οι αυξήσεις προκύπτουν από την αναγκαία αναπροσαρμογή του τέλους για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (ΕΤΜΕΑΡ), με στόχο τον μηδενισμό του ελλείμματος του λογαριασμού για τις ΑΠΕ (ανανεώσιμες πηγές). Ειδικότερα, η νέα μεθοδολογία κατανομής του στις διάφορες κατηγορίες καταναλωτών αποτελεί ένα από τα πέντε προαπαιτούμενα στον τομέα της ενέργειας.

Υπενθυμίζεται ότι το θέμα του μηδενισμού του ελλείμματος καλύφθηκε κατά ένα μεγάλο μέρος με τον πρόσφατο νόμο για την ανάπτυξη των ΑΠΕ.

Η εξέλιξη αυτή προκαλεί νέους προβληματισμούς στην κυβέρνηση, η οποία καλείται να βρει εναλλακτικούς τρόπους για την κάλυψη του ελλείμματος σε περίπτωση που ληφθεί η απόφαση να μην προχωρήσει σε αυξήσεις των τιμολογίων ρεύματος. Όπως είναι φυσικό, έντονες αναμένονται οι αντιδράσεις από ορισμένες κατηγορίες καταναλωτών (αγρότες, μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες, εμπορικές αλυσίδες) οι οποίες ήταν ευνοημένες από την υφιστάμενη μεθοδολογία ανακατανομής.Σχόλια