Έρχονται κατασχέσεις και «μπλοκάρισμα» των τραπεζικών λογαριασμών σε όσους χρωστούν

Έρχονται κατασχέσεις και «μπλοκάρισμα» των τραπεζικών λογαριασμών σε όσους χρωστούν

Έρχονται κατασχέσεις-εξπρές και μπλοκάρισμα των τραπεζικών τους λογαριασμών από την 1/1/2017 για μικροοφειλέτες που χρωστούν κάτω από 5.000 ευρώ.

Παρά τις κυβερνητικές δηλώσεις για «πάγωμα» χρεών περίπου 500.000 ελεύθεροι επαγγελματίες και αγρότες θα δουν τους λογαριασμούς τους να αδειάζουν, καθώς τα χρέη τους θα μεταφερθούν από τους ασφαλιστικούς φορείς που είναι σήμερα στο Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ), μέχρι τις 31/12/2016.

Το μέτρο αυτό περιλαμβάνεται στα προαπαιτούμενα του τρίτου Μνημονίου και μάλιστα χωρίς να υπάρχει -μέχρι στιγμής- τυχόν παράταση στο αρχικό χρονοδιάγραμμα, σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο».

Πιο αναλυτικά, οι πρώτοι που κινδυνεύουν με κατάσχεση λογαριασμού ή μπλοκάρισμα αυτού από το ΚΕΑΟ είναι όσοι δεν πληρώσουν τις τρέχουσες εισφορές και κυρίως όσοι έχουν παλιότερες οφειλές και δεν έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση αυτών, μέσω της ρύθμισης χρεών προς τα Ταμεία με τις 12 δόσεις.

Όσον αφορά τη διαδικασία, οι οφειλέτες θα λάβουν πρώτα μια ενημέρωση μέσω μιας επιστολή που θα τους καλεί σε ρύθμιση προειδοποιώντας τους για την επικείμενη κατάσχεση και σε περίπτωση μη ρύθμισης θα ακολουθεί η αναγκαστική είσπραξη της οφειλής απευθείας από τον τραπεζικό λογαριασμό.Σχόλια