Έρχονται σαρωτικές αλλαγές στο δημόσιο τομέα

Έρχονται σαρωτικές αλλαγές στο δημόσιο τομέα

Νέες σαρωτικές αλλαγές έρχονται στο δημόσιο με μια σειρά νομοσχεδίων που θα αλλάξουν το χάρτη μέχρι τα μέσα του 2016.

Οι συσκέψεις του αρμόδιου υπουργού Παναγιώτη Κουρουμπλή και του αναπληρωτή υπουργού Χρήστου Βερναρδάκη με υπηρεσιακούς παράγοντες είναι διαρκείς προκειμένου να αναρτηθεί το πρώτο νομοσχέδιο στη Διαύγεια στις 15 Οκτωβρίου που θα αφορά την επιλογή προϊσταμένων και την αξιολόγηση του προσωπικού στο Δημόσιο.

Οι αλλαγές στο Δημόσιο αναμένεται να είναι σαρωτικές, αφού θα περιλαμβάνουν παρεμβάσεις, τόσο στη διοικητική διάρθρωση, όσο και στο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων.

Οι 6 βασικές προτεραιότητες του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης για τις αλλαγές στον κρατικό μηχανισμό αφορούν:

1 Τη λειτουργία Μητρώου Δημοσίων Υπαλλήλων με βάση τα προσόντα και το καθηκοντολόγιο.

2 Νέο σύστημα αξιολόγησης υπαλλήλων και επιλογής προϊσταμένων.

3 Δεύτερο κύμα κινητικότητας: Μέχρι τα τέλη του έτους θα πραγματοποιηθεί το δεύτερο κύμα κινητικότητας στο σύνολο του Δημοσίου Τομέα.

4 Την αναβάθμιση του ρόλου του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης Διοίκησης.

5 Μείωση των αποδοχών σε βουλευτές, γενικούς γραμματείς και αιρετούς στην Αυτοδιοίκηση.

6 Νέο μισθολόγιο από το 2016.

Kαι στο βάθος… ΕΝΦΙΑ

Την ίδια στιγμή, στις 20 Οκτωβρίου αναμένεται να φτάσουν στα χέρια των ιδιοκτητών ακινήτων τα φετινά «ραβασάκια» του ΕΝΦΙΑ τα οποία θα πρέπει να πληρωθούν μέσα σε 10 ημέρες από την παραλαβή τους, έως το τέλος, δηλαδή, Οκτωβρίου, όπως αναφέρουν Τα Νέα.

Ο στόχος του υπουργείου Οικονομικών είναι από τον φόρο ακινήτων να εισπράξει και φέτος 2,65 δισ. ευρώ με τις εκτιμήσεις για το συνολικό ύψος των φόρων για τα ακίνητα που θα βεβαιωθούν να ανέρχεται σε 3,2-3,3 δισ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι φέτος η πληρωμή του ΕΝΦΙΑ θα γίνει σε πέντε, αντί για έξι μέχρι πέρυσι, δόσεις καθώς η τελευταία δόση θα πρέπει να καταβληθεί έως το τέλος Φεβρουαρίου.Σχόλια