Έρευνα Independent: Το 58% των Ελλήνων δεν θέλει άλλους μετανάστες από μουσουλμανικές χώρες

Έρευνα Independent: Το 58% των Ελλήνων δεν θέλει άλλους μετανάστες από μουσουλμανικές χώρες

Υπέρ της απαγόρευσης εισόδου μεταναστών στη χώρα μας –κυρίως από μουσουλμανικές χώρες- τάσσεται το 58% των Ελλήνων σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη σε δέκα χώρες της γηραιάς ηπείρου και δημοσιεύει η βρετανική «Independent».

Στο ίδιο μήκος κύματος με τους Έλληνες, κινείται και η πλειοψηφία των Ευρωπαίων πολιτών, οι οποίοι ουσιαστικά στηρίζουν το αντιμεταναστευτικό διάταγμα του νέου προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, διάταγμα που έχει προκαλέσει σάλο, όχι μόνο στην Αμερική, αλλά σε όλο τον κόσμο.

Η σχετική δημοσκόπηση που διενήργησε το think tank «Chatham House», με έδρα το Λονδίνο, πραγματοποιήθηκε πριν την υπογραφή του σχετικού προεδρικού διατάγματος από τον Ντόναλντ Τραμπ. Με βάση τα αποτελέσματά της, το 55% των Ευρωπαίων πολιτών στις δέκα αυτές ευρωπαϊκές χώρες λέει «ναι» στην απαγόρευση εισόδου μεταναστών κυρίως από μουσουλμανικές χώρες.

Να σημειωθεί ότι στη δημοσκόπηση συμμετείχαν οι εξής χώρες: Πολωνία, Ουγγαρία, Βρετανία, Αυστρία, Ιταλία, Γαλλία Ισπανία, Ελλάδα, Γερμανία, Βέλγιο. Στην Πολωνία, το 71% των πολιτών στηρίζουν την σχετική απαγόρευση ενώ, στη χώρα μας, το αντίστοιχο ποσοστό ανέρχεται στο 58%. Το 22% των Ελλήνων δηλώνουν πως δεν συμφωνούν ούτε διαφωνούν με την απαγόρευση ενώ το 20% τάσσεται κατά.Σχόλια