Εργαζόμενοι στην ιδιωτική τηλεόραση κρέμασαν πανό έξω απο το Μαξίμου

Εργαζόμενοι στην ιδιωτική τηλεόραση κρέμασαν πανό έξω απο το Μαξίμου

Τεχνικοί και δημοσιογράφοι στην ιδιωτική τηλεόραση πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Μέγαρο Μαξίμου και ζητούν συνάντηση από τον Πρωθυπουργό.

Οι συγκεντρωμένοι κατάφεραν να αιφνιδιάσουν τις αστυνομικές δυνάμεις και έφτασαν έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, όπου μάλιστα ανήρτησαν και μαύρο πανό στο οποίο αναγράφεται: «Το μαύρο δεν έχει αποχρώσεις«, ενώ στη συνέχεια πέταξαν και φέιγ βολάν. Οι τεχνικοί και οι δημοσιογράφοι κρατούσαν και πλακάτ με τα οποία απευθύνονταν ονομαστικά σε βουλευτές πρώην δημοσιογράφους.

https://www.youtube.com/watch?v=If_7lpkJfIU

Κυβερνητικοί κύκλοι ανέφεραν για το θέμα ότι οι συγκεντρωμένοι «έχουν δικαίωμα σε διαμαρτυρία εντός νομίμου πλαισίου και έχει προσκληθεί αντιπροσωπεία τους σε συνάντηση με τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά και την κυβερνητική εκπρόσωπο Όλγα Γεροβασίλη».

Οι διαμαρτυρόμενοι αρχικά αποκλείστηκαν από κλούβες της αστυνομίας στην Ηρώδου Αττικού, ενώ περίπου 30 άτομα κατάφεραν να σπάσουν τον κλοιό και να φτάσουν μέχρι την περίφραξη του Μαξίμου.

Υπενθυμίζεται ότι οι εργαζόμενοι στους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς πραγματοποιούν σήμερα  πεντάωρη στάση εργασίας από τις 10:00 έως τις 15:00.

Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ αναφέρει τα εξής:

Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ και της ΕΠΗΕΑ αποφάσισαν την κήρυξη 5ωρης στάσης εργασίας από τις 10.00 έως τις 15.00 της Δευτέρας, 10 Οκτωβρίου 2016, για όλους τους δημοσιογράφους και τους διοικητικούς υπαλλήλους, που εργάζονται στους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς πανελλήνιας εμβέλειας (ALPHA, ΑΝΤΕΝΝΑ, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, MEGA, ΣΚΑΙ, STAR CHANNEL ΚΑΙ EPSILON TV).

Η στάση εργασίας αποφασίστηκε προκειμένου οι συνάδελφοι να συμμετάσχουν μαζικά σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου στις 10:30 π.μ. στην είσοδο της Βουλής των Ελλήνων με αιτήματα:

Διασφάλιση των θέσεων εργασίας στους τηλεοπτικούς σταθμούς πανελλαδικής εμβέλειας.

Σταθερή και μόνιμη εργασία με Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.





Σχόλια