Εργαζόμενοι στο Σισμανόγλειο: «Ψηφίζουμε μαζικά ΟΧΙ»

Εργαζόμενοι στο Σισμανόγλειο: «Ψηφίζουμε μαζικά ΟΧΙ»

Το σωματείο εργαζομένων του Σισμανόγλειου Νοσοκομείου αποφάσισε να εκδώσει μια ανακοίνωση στην οποία στηρίζει το «Όχι» στο δημοψήφισμα της Κυριακής και απαιτεί:

«1. Μονομερή διαγραφή του χρέους, οι τράπεζες να τεθούν υπό δημόσια ιδιοκτησία και κοινωνικό έλεγχο.

2. Διακοπή της λιτότητας, κατάργηση ΟΛΩΝ των μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων.

3. Ανακατανομή του παραγόμενου πλούτου υπέρ του λαού, Παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, για να υπάρξει ανάπτυξη σε όφελος του Λαού και του τόπου και για να αντιμετωπιστεί η ανεργία.

4. Αποκατάσταση ΟΛΩΝ των εργασιακών και ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων.

5. Απαιτούμε απ’ την Κυβέρνηση να μην κάνει ούτε βήμα πίσω. Χωρίς ταλαντεύσεις και συμβιβασμούς, να δώσει λύσεις στα δίκαια αιτήματα που θέτει το εργατικό και λαϊκό κίνημα και να προχωρήσει άμεσα στην υλοποίηση των προεκλογικών της δεσμεύσεων.

Δε θέλουμε τα μέτρα που επιχειρούν EE – ΔNT – EKT:

Να επιβληθεί 23% Φ.Π.Α. στην εστίαση και στα ξενοδοχεία. Να καταργηθεί η έκπτωση Φ.Π.Α. στα νησιά.

Να επιβληθεί προκαταβολή φόρου 100% στις εταιρείες και τους ελεύθερους επαγγελματίες. Να καταργηθούν οι εκπτώσεις φόρου για τους αγρότες (πετρέλαιο, φόρος εισοδήματος).
Να περικοπούν κατά 900 εκατ. ευρώ οι δαπάνες για την κοινωνική πρόνοια (επιδόματα κλπ).
Να περιοριστούν άμεσα οι πρόωρες συντάξεις,. Να καταργηθεί σταδιακά το ΕΚΑΣ. Να αυξηθούν οι κρατήσεις για υγειονομική περίθαλψη στις συντάξεις από το4% ΣΤΟ 6%. Να μειωθούν οι συντάξεις έως το 2012.

Να νομοθετηθούν οι ομαδικές απολύσεις και να μην υπάρξει επαναθέσπιση των συλλογικών διαπραγματεύσεων αν δεν το επιτρέψουν οι θεσμοί. Να μειωθεί το ακατάσχετο των 1.500 ευρώ στις καταθέσεις.

Να μειωθούν οι μισθοί στο δημόσιο, να υπάρξουν συντριπτικά πλήγματα στο ελληνικό φάρμακο. Να προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ. Να πωληθούν οι μετοχές του ΟΤΕ που κατέχει το δημόσιο. Να μην επιβληθεί η έκτακτη εισφορά 12% στα κέρδη άνω των 500.000 ευρώ.

Να μην επανέλθουν οι εργοδοτικές ασφαλιστικές εισφορές στα επίπεδα του 2014».

ΠΗΓΗ: ert.grΣχόλια