Ερυθρός Σταυρός: Γι’ αυτά (τα χάλια) θα απαντήσει ο κ. Μαρτίνης;

Ερυθρός Σταυρός: Γι’ αυτά (τα χάλια) θα απαντήσει ο κ. Μαρτίνης;

Πολύ λάδι και από τηγανίτα… τίποτα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η παρουσία του πρώην ισχυρού άνδρα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Ανδρέα Μαρτίνη, στην αρμόδια εξεταστική επιτροπή της Βουλής. Τα όσα συνέβαιναν εδώ και δεκαετίες στο ευαγές Ίδρυμα αλλά και σε άλλα ευαγή Ιδρύματα της χώρας (Γηροκομείο Αθηνών, Άσυλο Ανιάτων, κτλ) έχουν καταγραφεί μέσω της δημοσιογραφικής έρευνας του ereportaz και μάλιστα σε καιρούς ιδιαίτερα δύσκολους, όταν δεν ευνοούσαν οι πολιτικές συνθήκες και φυσικά δεν συνέτρεχαν οι επικοινωνιακοί λόγοι που συντρέχουν σήμερα.

Ο κ. Μαρτίνης λοιπόν, ο οποίος δεν είναι καμία αθώα περιστερά, και αν μη τι άλλο κατόρθωσε να μετατρέψει ένα φιλανθρωπικό σωματείο το οποίο σε ολοκληρη την υφήλιο διακρίνεται για το ανθρωπιστικό του έργο, σε εργαλείο διαφθορας καλείται να μιλήσει ανοικτά για το τι συνέβαινε τόσα χρόνια.

Για ποιον λόγο, παραδείγματος χάρη, ο ΕΕΣ χρηματοδοτούσε τις εκθέσεις ζωγραφικής γνωστών δημοσιογράφων-παρουσιαστών, παράνομα όπως καταγράφεται σε επίσημα πορίσματα; Για ποιον λόγο ξεπουλούσε τις «χρυσές λίρες» ή έδινε χρυσάφι για νομικές υπηρεσίες οι οποίες κοστολογούνται πολύ χαμηλότερα; Ποια είναι τα γραμμάτια που ξεπλήρωνε;

Θυμηθείτε εδώ τι αποκάλυπτε το ereportaz:

 


Σχόλια