Ερντογάν για θανατική ποινή: Θα δεχτώ ό,τι αποφασίσει το κοινοβούλιο

Ερντογάν για θανατική ποινή: Θα δεχτώ ό,τι αποφασίσει το κοινοβούλιο

Παρά τις προειδοποιήσεις ότι εάν η Άγκυρα επαναφέρει τη θανατική ποινή δεν θα έχει θέση στην Ευρώπη, ο Ταγίπ Ερντογάν δεν απέκλεισε αυτό το ενδεχόμενο για όσους συμμετείχαν στο πραξικόπημα, μιλώντας αποκλειστικά στο CNN.

«Υπήρξε έγκλημα προδοσίας» είπε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος, διευκρινίζοντας, παράλληλα, κάτω από ποιες συνθήκες μπορεί να επανέλθει ως τιμωρία η εσχάτη των ποινών:

«Θα χρειαστεί φυσικά απόφαση του κοινοβουλίου για κάτι τέτοιο με τη διαδικασία της συνταγματικής αναθεώρησης. Οι ηγέτες των κομμάτων θα πρέπει να συζητήσουν και αν το αποφασίσουν εγώ ως πρόεδρος θα δεχτώ κάθε απόφαση του κοινοβουλίου», τόνισε.

Όμως ο πρόεδρος Ερντογάν επανέλαβε πολλές φορές στη διάρκεια της συνέντευξης πως το αίτημα για τη θανατική ποινή είναι  αίτημα του λαού. «Ο κόσμος είναι πληγωμένος, υπήρξαν άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους. Μου λέγανε γιατί να τους ταϊζω στη φυλακή» είπε χαρακτηριστικά.

Σε ό,τι αφορά την έκδοση του Γκιουλέν, τον οποίον από την πρώτη στιγμή έχει υποδείξει ως τον άνθρωπο που ενορχήστρωσε το πραξικόπημα, είπε πώς μέσα στις επόμενες ημέρες η Άγκυρα θα ζητήσει επισήμως την έκδοσή του από τις ΗΠΑ.

Πηγή: www.cnn.gr

Διαβάστε επίσης: Τελεσίγραφο από ΕΕ & ΝΑΤΟ στον Ερντογάν για τα βασανιστήρια σε Τούρκους στρατιώτεςΣχόλια