Ερντογάν: Η υπομονή μας με την Ευρώπη εξαντλείται – Η Τουρκία είναι ευρωπαϊκή χώρα

Ερντογάν: Η υπομονή μας με την Ευρώπη εξαντλείται – Η Τουρκία είναι ευρωπαϊκή χώρα

Τα «δόντια» του στην Ευρώπη δείχνει για άλλη μία φορά ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, διαμηνύοντας σήμερα ότι «η υπομονή μας με την Ευρώπη εξαντλείται».

«Η Τουρκία είναι ευρωπαϊκή χώρα, είναι αδύνατον να την εκδιώξετε από την Ευρώπη» ανέφερε χαρακτηριστικά σήμερα ο πρόεδρος της Τουρκίας, απευθυνόμενος στους εκπροσώπους των περιφερειακών αρχών στην Άγκυρα.

«Η προσπάθεια της ΕΕ να μας απομονώσει συγκρούεται με τις δικές της αξίες» επεσήμανε ο κ. Ερντογάν, επαναλαμβάνοντας ότι η Τουρκία είναι ευρωπαϊκή χώρα, και τονίζοντας ότι «η ΕΕ και οι κύκλοι της με τα ρατσιστικά μυαλά τους, δεν θα μπορέσουν να μας εκδιώξουν από την Ευρώπη».

«Πέντε εκατομμύρια Τούρκοι ζουν στην Ευρώπη… Αν η ΕΕ εγκαταλείψει αυτή την άσκοπη εχθρότητα, θα είμαστε έτοιμοι για πλήρη ένταξη. Αν λάβει μέτρα για την κατάργηση των θεωρήσεων, για τη βοήθεια των προσφύγων, θα ανταποδώσουμε δείχνοντας τις καλές μας προθέσεις» υποστήριξε στη συνέχεια ο Τούρκος πρόεδρος.

Ωστόσο, στο σημείο αυτό προειδοποίησε ότι «η υπομονή και τα κίνητρα της Τουρκίας όσον αφορά την ένταξή της στην ΕΕ εξαντλούνται».

Την ίδια ώρα, οι τουρκικές προκλήσεις συνεχίζονται, με τον Τούρκο ΥΠΕΞ, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, να θέτει θέμα Ιμίων.Σχόλια