Ερωτικές φαντασιώσεις. Τι σημαίνουν

Ερωτικές φαντασιώσεις. Τι σημαίνουν

Πριν μάθεις τι σημαίνουν οι ερωτικές φαντασιώσεις, μάθε ότι ενισχύουν τη λίμπιντο 

Τις περισσότερες φορές, οι φαντασιώσεις μας περιστρέφονται γύρω από τα πράγματα που δε θα θέλαμε ποτέ να δοκιμάσουμε στην πραγματικότητα – κάποιες από αυτές θα μας τρομοκρατούσαν αν μας συνέβαιναν στην κανονική ζωή. Η επίδρασή τους, όμως, στη λίμπιντο και τη σεξουαλική ζωή δεν παύει να είναι τεράστια και σε μερικές περιπτώσεις θα μας ευχαριστούσε να βγουν οι φαντασιώσεις μας αληθινές. Όσο περισσότερο, λοιπόν, φαντασιώνεσαι τόσο ανεβαίνει η λίμπιντό σου. Πολλοί έχουν μια αγαπημένη φαντασίωση με την οποία φτάνουν εγγυημένα στον οργασμό. Οι έρευνες έχουν δείξει ότι περισσότερο από το 50% φαντασιώνεται κάθε φορά που κάνει έρωτα με το σύντροφό του. Οι σεξολόγοι εκτιμούν ότι το πραγματικό ποσοστό, δηλαδή αυτό που θα προέκυπτε αν δε μας παρακολουθούσε ο σύντροφός μας την ώρα που απαντάμε στο ερωτηματολόγιο, είναι πολύ μεγαλύτερο. Μάλιστα, αυτοί που δηλώνουν πως φαντασιώνονται κατά τη διάρκεια του σεξ περιγράφουν την ερωτική τους ζωή ως πολύ πιο ικανοποιητική από εκείνους που δεν το κάνουν.

Οι έρευνες για τις ερωτικές φαντασιώσεις 

– Το 14% των γυναικών έχει σχεδόν αποκλειστικά και μόνο φαντασιώσεις βιασμού κατά τη διάρκεια του σεξ. Αυτό σχετίστηκε ερευνητικά με καλή συζυγική σχέση, παθητική προσέγγιση κατά τις περιπτύξεις, καθώς και στοιχεία προσωπικότητας, όπως τάση για εξαρτητικές σχέσεις, αποδοχή ελέγχου, σοβαρότητα.

– Οι γυναίκες που είχαν ποικιλία φαντασιώσεων, δηλαδή όχι μόνο το βιασμό, βρέθηκαν να είναι πιο παρορμητικές, ανεξάρτητες, επιθετικές, μη παραδοσιακές, ενεργητικές στο σεξ, σεξουαλικά πιο απελευθερωμένες από την πρώτη ομάδα γυναικών.

– Όσες γυναίκες δηλώνουν την ανυπαρξία ερωτικών φαντασιώσεων στη σεξουαλική τους ζωή, έχουν συχνότερα δυσκολία στο σεξουαλικό ερεθισμό, τον οργασμό και είχαν ιστορικό σεξουαλικών ενοχών,Π.χ., είχαν μεγαλώσει σε οικογένειες που θεωρούσαν το σεξ αμαρτωλό ή βρόμικο.

1) Σεξ με τον πρώην

Ορισμένες πιστεύουν πως διαπράττουν ένα είδος «πνευματικής μοιχείας» ή έχουν ενοχές όταν ξαναφέρνουν στη μνήμη τους κάποια πολύ καυτή συνεύρεση από το παρελθόν τους. Οι έρευνες δείχνουν ότι συνήθως δεν παντρευόμαστε τον άνθρωπο που ξύπνησε μέσα μας τη μεγαλύτερη λαγνεία, αφού οι περισσότερες προτιμούμε την ασφάλεια και επιλέγουμε πιο πρακτικές και χρήσιμες ικανότητες. Εάν οι φαντασιώσεις σου είναι μονίμως με κάποιον άνδρα από το παρελθόν, εξέτασε μήπως η τωρινή σου σχέση δεν καλύπτει τη φαντασία και το πάθος στο σεξ. Εάν η φαντασίωση αφορά κάποιον νέο, τότε η εκδοχή είναι κλισέ: επιθυμείς ό,τι δεν μπορείς να έχεις. Τα κοινωνικά ήθη αλλά και τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα μας εμποδίζουν να κάνουμε σεξ με όποιον θέλουμε. Όμως, το ότι είσαι σε μόνιμη σχέση δε σημαίνει ότι όλοι οι ελκυστικοί άνδρες έχουν εξαφανιστεί! Η φαντασίωση, λοιπόν, προσφέρει διέξοδο στις λάγνες επιθυμίες σου.

2) Βιασμός

Ο… ασφαλής βιασμός είναι μία από τις πολύ συνηθισμένες γυναικείες φαντασιώσεις. Παθιασμένοι και έντονοι, σπάνια βίαιοι και οδυνηροί, οι βιασμοί της φαντασίας μας διαφέρουν δραματικά, επειδή πάντοτε διατηρούμε εμείς τον έλεγχο. Αυτό σημαίνει ότι «απεκδυόμαστε κάθε ευθύνη, καθώς ο άνδρας στα όνειρά μας μας επιβάλλει τη θέλησή του και μας αναγκάζει να υποταχθούμε, ενώ, από την άλλη πλευρά, εμείς τον αναγκάζουμε να κάνει σεξ μαζί μας. Μας αρέσει, λοιπόν, η ιδέα να επιβαλλόμαστε σωματικά στους άνδρες, επειδή στην πραγματικότητα δε συμβαίνει αυτό.

3) Σεξ με έναν άγνωστο

Αν και στην πραγματική ζωή το σεξ με έναν άγνωστο σπάνια καταλήγει καλά, απεναντίας στις φαντασιώσεις είναι απίστευτα ικανοποιητικό. Πρόκειται για… καθαρή απόλαυση, χωρίς ενοχές, ενώ μπορούμε να είμαστε παράτολμες χωρίς να διακατεχόμαστε από το φόβο ότι εκείνος έπειτα θα διασπείρει κακόφημα σχόλια εις βάρος μας. Ακόμη πιο διεγερτικό είναι το σεξ με άνδρα χωρίς πρόσωπο, που πλησιάζει από πίσω. Η γυναίκα τον αντιλαμβάνεται ψηλαφώντας τον και μπορεί να απολαύσει όλες τις σεξουαλικές αισθήσεις χωρίς την οικειότητα της οπτικής επαφής. Αυτό δείχνει τις βαθιά ριζωμένες προκαταλήψεις που υπάρχουν γύρω από το σεξ και το γεγονός ότι τρέμεις να απολαύσεις το σεξ μήπως σε θεωρήσουν «εύκολη» ή «ανήθικη».

4) Σεξ με ένα διάσημο

Μια θεαματική είσοδος με έναν κούκλο του Χόλιγουντ αποτελεί την πεμπτουσία της κολακείας του “εγώ”, καθώς και την απόλυτη επιβεβαίωση της γοητείας μιας γυναίκας.

5) Σεξ σε δημόσιο χώρο

Ενώ οι περισσότερες γυναίκες έχουν τον πειραματισμό στη φύση τους και παρουσιάζουν τις πιο εντυπωσιακές ιδέες στις φαντασιώσεις τους, πολύ λίγες ομολογούν στο σύντροφό τους την επιθυμία τους για κάποια αταξία, επειδή φοβούνται ότι θα τις επικρίνει. Η διαδεδομένη φαντασίωση σε δημόσιο χώρο σημαίνει ότι επιθυμούμε να ερεθίζουμε τους άλλους –και όχι μόνον το σύντροφό μας–, κάτι που ουσιαστικά ξετρελαίνει την επιδειξιομανή πλευρά μας.

6) Επάγγελμα …πόρνη

Στη φαντασίωση αυτήν αποκαλύπτεται η πραγματική ερωτική ταυτότητα των συνεσταλμένων σεξουαλικά, κυρίως, γυναικών. Σεξ χωρίς δεσμεύσεις καθώς και μια εξαιρετική ευκαιρία επίδειξης των ικανοτήτων μας είναι το πιθανό σενάριο, ενώ το ότι οι άνδρες πληρώνουν για να κάνουν σεξ μαζί σου αποτελεί επιβεβαίωση της ελκυστικότητάς σου. Έχουν κάτι που οι άνδρες το θέλουν πολύ, ώστε να είναι διατεθειμένοι να το πληρώσουν.Σχόλια