Ερώτηση Νικολόπουλου για τις οφειλές του υπουργείου Παιδείας στις σχολικές επιτροπές

Επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή και τον αρμόδιο υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη κατέθεσε σήμερα, Τετάρτη (24/02/2016) ο ανεξάρτητος βουλευτής Αχαΐας και πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος Νίκος Νικολόπουλος.

Συγκεκριμένα, το κείμενο της ερώτησης αναφέρει τα εξής:

«Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού του Δήμου Πατρέων Ανδρέας Αθανασόπουλος έδωσε μια απάντηση και τόνισε ότι η κ. Αναγνωστοπούλου διαστρεβλώνει την πραγματικότητα υποστηρίζοντας ότι «έχει εξοφληθεί το 100% της χρηματοδότησης των Σχολικών Επιτροπών ανά την επικράτεια για το Σχολικό Έτος 2014-15» και συγχέει την παραπάνω πίστωση, με την πρώτη κατανομή από τους ΚΑΠ, που απεστάλη στις 22 Ιανουαρίου στις Σχολικές Επιτροπές, η οποία αποδίδεται στα σχολεία αποκλειστικά για τις λειτουργικές τους ανάγκες και σε καμία περίπτωση για τη μισθοδοσία των σχολικών καθαριστριών.
Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο οι συμβασιούχες καθαρίστριες θα μείνουν απλήρωτες για τον Ιανουάριο του 2016, αλλά και τους επόμενους μήνες, αφού το Υπουργείο δεν έχει καλύψει την αντίστοιχη πίστωση, όπως έχει υποχρέωση. Καταλήγοντας, επαναλαμβάνει τα αιτήματα του Δήμου Πατρέων, που αναγράφονται στην επιστολή προς τον Υπουργό Παιδείας, τα οποία είναι:
α) Να αποσταλεί το σύνολο της μισθοδοσίας έως την λήξη της σχολικής περιόδου (Ιούνιος 2016).
β) Να καταργηθεί η μείωση του 10% στις αποδοχές τους.
γ) Να επανέλθει στο ύψος (100%) της προηγούμενης σχολικής περιόδου η οικονομική επιχορήγηση των Σχολικών Επιτροπών.
δ) Να προχωρήσει το Υπουργείο στη μονιμοποίηση όλων των σχολικών καθαριστριών με την πρόσληψή τους στους Δήμους και να γίνει η ένταξη τους στα Βαρέα και Ανθυγιεινά.
Κατόπιν όλων αυτών έθεσε προς τον Υπουργό Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων τα παρακάτω ερωτήματα:
– Τι μέτρα θα ληφθούν εκ μέρους του Υπουργείου, ώστε να λυθούν επιτέλους τα όποια προβλήματα με τις σχολικές καθαρίστριες;
– Οι θέσεις αλλά και τα αιτήματα του κ. Αντιδημάρχου θα εισακουστούν;»Σχόλια