Ερώτηση στον Τσίπρα για τον «άτακτο» πρέσβη: Η εικόνα της Αριστεράς είναι σημαντικότερη από την αξιοπρέπεια των γυναικών;

Ερώτηση στον Τσίπρα για τον «άτακτο» πρέσβη: Η εικόνα της Αριστεράς είναι σημαντικότερη από την αξιοπρέπεια των γυναικών;

Ερώτηση προς τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, αναφορικά με το θέμα που αφορά στη σεξουαλική παρενόχληση υπαλλήλων της πρεσβείας της Βενεζουέλας στην Αθήνα, από τον πρώην πρέσβη Φρανκλίν Ραμόν Γκονσάλες, και «την προσπάθεια συγκάλυψης της υπόθεσης από τον κ. Τσίπρα», κατέθεσαν οι γυναίκες βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.

Στην ερώτησή τους, οι γυναίκες βουλευτές της ΝΔ, τονίζουν ότι ο Ν. 3488/2006 για την ίση μεταχείριση ανδρών και γυναικών στην εργασία ποινικοποιεί την σεξουαλική παρενόχληση και απαγορεύει τη λύση σχέσης εργασίας λόγω μη ενδοτικότητας του εργαζομένου σε σεξουαλική ή άλλη παρενόχληση.

«Συνεπώς, οι γυναίκες υπάλληλοι δεν έτυχαν της υποστήριξης του συγκεκριμένου νόμου για όσα διαδραματίζονταν εντός της Πρεσβείας», σημειώνουν.

Οι βουλευτές ρωτούν τον πρωθυπουργό, αν το 2013, ως Πρόεδρος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, αγνοούσε πως η σεξουαλική παρενόχληση απαγορεύεται στην χώρα μας.

Ακόμη, ρωτούν αν θεωρεί πως η απόκρυψη σεξουαλικής παρενόχλησης μπορεί να χαρακτηριστεί «πολιτική ωριμότητα», εφόσον ο δράστης είναι πολίτης «αριστερής χώρας».

Τέλος, ζητούν να ενημερωθούν, «αν τελικά η εικόνα της Αριστεράς είναι σημαντικότερη από το Νόμο και την αξιοπρέπεια των γυναικών υπαλλήλων, οι οποίες για οκτώ μήνες – βάσει των καταγγελιών – δέχθηκαν σεξουαλική παρενόχληση και σεξουαλική κακοποίηση από τον πρώην πρέσβη της Βενεζουέλας».

Την ερώτηση υπογράφουν οι κ.κ. Μαρία Αντωνίου, Φωτεινή Αραμπατζή, Άννα-Μισέλ Aσημακοπούλου, Σοφία Βούλτεψη, Άννα Καραμανλή, Νίκη Κεραμέως, Γεωργία Μαρτίνου, Ντόρα Μπακογιάννη, Κατερίνα Παπακώστα – Σιδηροπούλου και Ελένη Ράπτη.Σχόλια