ΕΣΕΕ: Σε 1,6 δισ. το όφελος της αγοράς από το δώρο των Χριστουγέννων

ΕΣΕΕ: Σε 1,6 δισ. το όφελος της αγοράς από το δώρο των Χριστουγέννων

Σε 1,6 δισ. ευρώ ανέρχονται οι πόροι, οι οποίοι θα διοχετευθούν στην πραγματική οικονομία χάρη στο δώρο των Χριστουγέννων, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Ινστιτούτου της Ελληνική Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ).

Εκτός της αναθέρμανσης της πραγματικής οικονομίας, η καταβολή του χριστουγεννιάτικου δώρου αναμένεται να συμβάλλει και στη βελτίωση των εσόδων των ασφαλιστικών ταμείων, καθώς, όπως επισημαίνει η ΕΣΕΕ, πέραν των καθαρών αποδοχών των μισθωτών καταβάλλονται σημαντικές εισφορές τόσο από τους εργαζομένους όσο και από τους εργοδότες.

Στο ίδιο πλαίσιο, συνεχίζει η Συνομοσπονδία, οι πολλαπλασιαστικές επιδράσεις από τη βελτιωμένη ρευστότητα θα ωφελήσουν και τις ίδιες τις επιχειρήσεις, από τη στιγμή που μέρος του επιπλέον εισοδήματος των καταναλωτών θα επιστρέψει, εξαιτίας των αυξημένων πωλήσεων, στα ταμεία τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το συνολικό κόστος του δώρου των Χριστουγέννων εκτιμάται σε 2,39 – 2,40 δισ. ευρώ, με τις μικτές αποδοχές των μισθωτών να ανέρχονται σε 1,91 – 1,92 δισ. ευρώ.Σχόλια