ΕΣΗΕΑ: Δε θα περάσει η στοχοποίηση δημοσιογράφων

ΕΣΗΕΑ: Δε θα περάσει η στοχοποίηση δημοσιογράφων

Ανακοίνωση αναφορικά με το βίντεο που προβλήθηκε στο πλαίσιο της εκδήλωσης για τον ένα χρόνο διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, εξέδωσε η ΕΣΗΕΑ, κάνοντας λόγο για προσπάθεια της κυβέρνησης να φορτώσει στους δημοσιογράφους τις κοινωνικές αντιδράσεις, που προκαλούν τα αδιέξοδα της πολιτικής της, με το λαό στους δρόμους.

«Η επιλογή να στοχοποιηθούν συνολικά οι δημοσιογράφοι ως εκπρόσωποι της διαπλοκής με την προβολή συγκεκριμένων σχολίων από δελτία ειδήσεων και ενημερωτικών εκπομπών ιδιωτικών καναλιών, πέφτει στο κενό», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Η παραγωγή του βίντεο, η προβολή και τέλος η αναμετάδοσή του από την ΕΡΤ χωρίς, όμως, αντίλογο συνέχισε, δυστυχώς, μονομερή διαδικασία στην πληροφόρηση από τη δημόσια τηλεόραση», προστίθεται.

Ακόμη η ΕΣΗΕΑ προειδοποιεί ότι δε θα περάσει «η στοχοποίηση συναδέλφων και κυρίως η προσπάθεια εκφοβισμού τους στην κοινωνία», ενώ καλεί τους δημοσιογράφους να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να συνεχίσουν να υπερασπίζονται το δημοσιογραφικό λειτούργημα μακριά από πολιτικές σκοπιμότητες, που θέλουν να προκαλέσουν κοινωνικό αυτοματισμό.

Σχόλια