Αισιόδοξος ο Σόιμπλε για συμφωνία επί της αρχής

Αισιόδοξος ο Σόιμπλε για συμφωνία επί της αρχής

Την αισιοδοξία του για συμφωνία επί της αρχής, στο σημερινό Eurogroup για την Ελλάδα, εξέφρασε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, προσερχόμενος στη συνεδρίαση.

«Πρέπει να δούμε με ακρίβεια τι έχει δεχτεί το ελληνικό Κοινοβούλιο, και αν έχουν πάει όλα καλά, θα πρέπει να συζητήσουμε και με το ΔΝΤ», σημείωσε.

Στο θέμα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, ο κ. Σόιμπλε παραδέχτηκε μεν ότι υπάρχουν διαφορές, ωστόσο τόνισε ότι οι Ευρωπαίοι δεν είναι σε αντιδικία με το ΔΝΤ.

Ακόμη, επανέλαβε τη θέση ότι χωρίς το ΔΝΤ δεν μπορεί να υπάρξει κανένα πρόγραμμα. «Μετά την αξιολόγηση, το ΔΝΤ θα μπει στη χρηματοδότηση, αυτό συμφωνήθηκε και εμμένουμε σε αυτά που έχουμε συμφωνήσει», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σόιμπλε.

Ο ίδιος επιβεβαίωσε και τη φήμη που είχε κυκλοφορήσει πριν λίγες ημέρες, ότι στη συνεδρίαση δε θα παραστεί η επικεφαλής του Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ, αλλά ο Πολ Τόμσεν.

Τέλος, ερωτηθείς για το θέμα του χρέους, ο κ. Σόιμπλε τόνισε ότι το θέμα της διευκόλυνσης επανέρχεται στη συζήτηση ανά διαστήματα. «Η Ελλάδα τα επόμενα 10 χρόνια δεν πρέπει να πληρώσει ούτε τόκους ούτε δάνεια», σημείωσε σχετικά.Σχόλια