Έσπασαν τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στον Κατσικά Ιωαννίνων

Έσπασαν τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στον Κατσικά Ιωαννίνων

Ομάδα αντιεξουσιαστών εισέβαλε στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στον Κατσικά Ιωαννίνων τη στιγμή που στελέχη του κόμματος συνεδρίαζαν για να οργανώσουν την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στο στρατόπεδο όπου φιλοξενούνται πρόσφυγες και μετανάστες και θέλησαν να μοιράσουν φυλλάδια. Αποχωρώντας έσπασαν τις τζαμαρίες των γραφείων, ενώ η αστυνομία προσήγαγε 18 άτομα, σύμφωνα με το epirusgate.blogspot.gr.

Επίθεση δέχτηκε και ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης, όταν επιχείρησε να επισκεφτεί το Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων στον Κατσικά. Στο σημείο βρίσκονταν ομάδες αντιεξουσιαστών, πραγματοποιώντας παράσταση διαμαρτυρίας κατά των προσφύγων και όταν αντιλήφθηκαν την παρουσία του Περιφερειάρχη κινήθηκαν εναντίον του.

Το Κέντρο Φιλοξενίας προσφύγων έχει προκαλέσει τις αντιδράσεις των κατοίκων. Με την αιτιολογία πως ο χώρος είναι ασφυκτικά γεμάτος και ότι δεν επιθυμούν να στηθούν σκηνές στο προαύλιο, οι μισοί κάτοικοι του χωριού αντέδρασαν και άρχισαν τις διαμαρτυρίες προς τη δημοτική Αρχή. Παράλληλα, κατέβηκαν στην Εθνική οδό Ιωαννίνων -Κακαβιάς, στη διασταύρωση για το χωριό, και έστησαν μπλόκο με αυτοκίνητα, ώστε να μην περάσουν τα λεωφορεία.

Από την πρώτη στιγμή των αντιδράσεων ο δήμαρχος Κ.Καψάλης ξεκίνησε ένα μαραθώνιο τηλεφωνικών συζητήσεων για την εξεύρευση λύσης, που δόθηκε τελικά τα ξημερώματα. Έπειτα από 17 ώρες, στις 4 τα ξημερώματα, οι 210 πρόσφυγες που είχαν ξεκινήσει στις 11 χθες το πρωί από την Ελευσίνα με προορισμό το κέντρο στα Δολιανά βρήκαν «καταφύγιο» σε ένα κλειστό γυμναστήριο στα Ιωάννινα για να περάσουν τη νύχτα, επειδή οι κάτοικοι δεν τους δέχονταν.

Ωστόσο, από τις 9 το βράδυ και για 5 ώρες, τα λεωφορεία με τους εξαντλημένους προσφυγές παρέμεναν έξω από το Πολεμικό Μουσείο στο Καλπάκι, αναμένοντας τις εξελίξεις. Προκειμένου να μην υπάρχουν καθυστερήσεις, όταν θα βρισκόταν λύση, η Ελληνική Αστυνομία ξεκίνησε την καταγραφή μέσα στα λεωφορεία.

Οικογένειες με πολλά παιδιά οι πρόσφυγες, ύστερα από ένα πολύωρο ταξίδι, ήταν εξαντλημένοι και με προβλήματα υγείας. Ένα παιδάκι με την οικογένειά του μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, ενώ Κλιμάκιο του Ερυθρού Σταυρού προσέφερε βοήθεια σε όσους το είχαν ανάγκη.

ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΤΣΙΚΑΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝΣχόλια