Εσπευσμένα στις Βρυξέλλες αύριο το πρωί απεσταλμένοι του Τσίπρα

Εσπευσμένα στις Βρυξέλλες αύριο το πρωί απεσταλμένοι του Τσίπρα

Σε μια νέα προσπάθεια για την εξεύρεση λύσης στο ελληνικό ζήτημα, η ελληνική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι αύριο το πρωί εκπρόσωποι του πρωθυπουργού θα βρίσκονται στις Βρυξέλλες, προκειμένου να συναντηθούν με εκπροσώπους των επικεφαλής των θεσμών.

Συγκεκριμένα, οι κκ. Δραγασάκης, Παππάς και Τσακαλώτος ως εκπρόσωποι του Πρωθυπουργού, θα βρίσκονται το Σάββατο στις Βρυξέλλες για να συναντηθούν με εκπροσώπους των Θεσμών.

Η απόφαση αυτή προέκυψε μετά τις σημερινές προειδοποιήσεις από των μεριά των εταίρων, ότι ο χρόνος τελειώνει και προσεγγίζουμε στο σημείο που θα ανακοινωθεί η φράση «game over» και τον καταιγισμό δημοσιευμάτων για τον κίνδυνο Grexit.

«Η ελληνική πλευρά είναι έτοιμη να καταθέσει αντιπροτάσεις, προκειμένου να γεφυρωθούν οι εναπομείνασες διαφορές», επισημαίνεται μεταξύ άλλων στο non paper της κυβέρνησης, προαναγγέλλοντας κατάθεση ενός νέου ελληνικού σχεδίου.

Διαβάστε αναλυτικά το non paper της ελληνικής κυβέρνησης:

«1.Η ελληνική πλευρά είναι έτοιμη να καταθέσει αντιπροτάσεις, προκειμένου να γεφυρωθούν οι εναπομείνασες διαφορές, όπως ακριβώς συμφωνήθηκε στις συναντήσεις του Πρωθυπουργού στις Βρυξέλλες, τόσο με τους ηγέτες της Γερμανίας και της Γαλλίας όσο και με τον Πρόεδρο Γιούνκερ.

2.Εκπρόσωποι του Έλληνα Πρωθυπουργού θα βρίσκονται αύριο το πρωί στις Βρυξέλλες, προκειμένου να συναντηθούν με εκπροσώπους των επικεφαλής των θεσμών.

3.Η εκτίμηση της ελληνικής κυβέρνησης είναι ότι βρισκόμαστε περισσότερο από άλλοτε κοντά σε συμφωνία, αφού η διαφορά στα πρωτογενή πλεονάσματα είναι μόνο της τάξης του 0,25%.

4.Συνεπώς αυτό που χρειάζεται είναι πολιτική βούληση αλληλοκατανόησης. Δεν θα μπορούσε άλλωστε να φανταστεί κανείς ότι η ευρωπαϊκή πολιτική ηγεσία θα οδηγούσε την Ευρώπη σε διχασμό για μία τόσο μικρή διαφορά και για την επιμονή να μην εφαρμοστεί στην Ελλάδα το θεσμικό πλαίσιο των συλλογικών διαπραγματεύσεων που ισχύει στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες».

Σημειώνεται τέλος ότι πριν από λίγο ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν – Κλοντ Γιούνκερ, όπου, σύμφωνα με κυβερνητικούς κύκλους, εξετάστηκαν τα επόμενα βήματα της διαπραγμάτευσης.Σχόλια