Έσβησε ο μεγάλος οδηγός της Formula 1, Jules Bianchi, μετά από κώμα 9 μηνών – Θρηνεί ο μηχανοκίνητος αθλητισμός

Έσβησε ο μεγάλος οδηγός της Formula 1, Jules Bianchi, μετά από κώμα 9 μηνών – Θρηνεί ο μηχανοκίνητος αθλητισμός

Υπέκυψε τελικά ο γάλλος οδηγός αγώνων της Formula 1 Jules Bianchi, εννέα μήνες μετά τον σοβαρότατο τραυματισμό του στο Grand Prix της Ιαπωνίας στην πίστα Suzuka, όταν το μονοθέσιό του προσέκρουσε με μεγάλη ταχύτητα επάνω σε γερανοφόρο όχημα το οποίο εκείνη τη στιγμή επιχειρούσε να απομακρύνει άλλο αγωνιστικό όχημα από την πίστα.


Την είδηση έδωσε στη δημοσιότητα η ίδια η οικογένεια του άτυχου 25χρονου πιλότου, ο οποίος βρισκόταν σε κώμα από τον προηγούμενο Οκτώβρη σε μονάδα εντατικής θεραπείας νοσοκομείου της Νίκαιας.

«Ο Jules έδωσε δίκαιο αγώνα όπως πάντα μόνο που σήμερα ο αγώνας του αυτός έφτασε στο τέλος του» δήλωσε συντετριμμένη η οικογένεια του Bianchi βυθίζοντας στο πένθος την παγκόσμια οικογένεια της Formula 1 αλλά και γενικά του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Japanese GP Race 05/10/14

Ο  Jules Bianchi ήταν ο πρώτος οδηγός που έχασε τη ζωή του μετά τον βραζιλιάνο τρεις φορές παγκόσμιο πρωταθλητή Άιρτον Σένα ο οποίος σκοτώθηκε στον αγώνα της Ίμολα στην Ιταλία την 1η Μαΐου του 1994.

«Είμαστε συγκλονισμένοι από την απώλεια του Jules που επήλθε μετά από μια τόσο σκληρή μάχη που έδωσε» δήλωσε η ομάδα του σε μήνυμά της στο Twitter, λέγοντας πως ήταν ένα εξαιρετικό προνόμιο γι’ αυτούς να τον έχουν ανάμεσά τους.

Jules Bianchi

Ο Γάλλος πιλότος ανασύρθηκε από το μονοθέσιό του με βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις όταν, η Marussia του, κάτω από συνθήκες χαμηλού φωτισμού, γλίστρησε στην υγρή πίστα και προσέκρουσε σε τράκτορα ο οποίος εκείνη τη στιγμή προσπαθούσε να μετακινήσει το τρακαρισμένο Sauber του Adrian Sutil.

Japanese GP Race 05/10/14
Ο αγώνας διεκόπη και ο Jules Bianchi αφού απεγκλωβίστηκε από το πιλοτήριο διακομίσθηκε με ασθενοφόρο στο κοντινό νοσοκομείο.

Ο νεαρός οδηγός αγώνων είχε επίσης υπογράψει συμβόλαιο και με τη Ferrari και όπως όλα έδειχναν, ένα λαμπρό μέλλον διανοιγόταν γι’ αυτόν στο συγκεκριμένο άθλημα, αν η κακή τύχη δεν έκοβε τόσο άδικα το νήμα της ζωής του.

Σύμφωνα με την σχετική για το συμβάν της Suzuka έκθεση της FIA, ο Jules Bianchi δεν κατάφερε να επιβραδύνει βλέποντας τις σχετικές σημαίες με αποτέλεσμα να προσκρούσει στο όχημα βοήθειας με την ταχύτητα των 126 χλμ/ώρα.

 


Σχόλια