Ετοιμάζεται για πρόωρες εκλογές το Ποτάμι

Ετοιμάζεται για πρόωρες εκλογές το Ποτάμι

Νέα σκληρή επίθεση εναντίον της προέδρου της Βουλής εξαπολύουν από το Ποτάμι, με αφορμή την τελευταία επιστολή διαμαρτυρίας που έστειλε στον πρωθυπουργό η κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου, ζητώντας να την προστατεύσει από την κριτική την οποία δέχεται από υπουργούς, καθώς επίσης από αρκετά στελέχη της κυβέρνησης αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ. Από τη Σεβαστουπόλεως μιλούν για «το θράσος της κυρίας προέδρου» και τονίζουν ότι «είναι τουλάχιστον αστείο να επικαλείται η κυρία Κωνσταντοπούλου την ‘‘τήρηση των αρχών πολιτικής και θεσμικής ευπρέπειας’’, όταν η ίδια, όποτε της δίνεται η ευκαιρία, καταστρατηγεί κάθε έννοια ευπρέπειας και δημοκρατικών αρχών».

Σε εμφανώς ειρωνικό τόνο οι επιτελείς του Ποταμιού επισημαίνουν ότι η πρόεδρος της Βουλής προκαλεί όταν περιλαμβάνει στην επιστολή της λέξεις όπως «εκφυλισμός» και «κανιβαλισμός», καθώς «ο δικός της δημόσιος λόγος» βρίθει, αν δεν αποτελεί την επιτομή τους. «Πρόκειται για απύθμενο θράσος, για πλήρη έλλειψη αυτογνωσίας, ή και για τα δύο μαζί», αναφέρεται στην ανακοίνωση την οποία εξέδωσε για την κ. Κωνσταντοπούλου η Σεβαστουπόλεως. Στο επιτελείο του κ. Στ. Θεοδωράκη, παρά τους εμφανώς μειωμένους θερινούς ρυθμούς, υφίστανται προετοιμασίες για παν ενδεχόμενο, κυρίως λόγω της άτυπης προεκλογικής περιόδου, η οποία εξελίσσεται αθόρυβα μέσα στον Αύγουστο. Στη Σεβαστουπόλεως ανησυχούν ιδιαιτέρως για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας και τι θα μπορούσε να σημάνει γι’ αυτήν το ενδεχόμενο ο κ. Αλ. Τσίπρας να προχωρήσει ταχέως σε προκήρυξη εκλογών. Περαιτέρω επιδείνωση των επιδόσεων της οικονομίας εκτιμούν ότι θα μπορούσε να οδηγήσει σε πολύ σοβαρότερη –από την ήδη υφιστάμενη– βλάβη.

Κατά Κουρουμπλή

Παράλληλα, τα αρμόδια στελέχη του κόμματος παρακολουθούν και τις κυβερνητικές εξαγγελίες σε ευαίσθητους τομείς όπως η υγεία. Ο κ. Κ. Μπαργιώτας, υπεύθυνος του Τομέα Υγείας του Ποταμιού, κατηγόρησε τον κ. Π. Κουρουμπλή για «φαραωνικούς» σχεδιασμούς (59 σελίδες σχέδιο, όπου περιγράφεται ένα σύστημα υγείας με τεράστιο δημοσιονομικό κόστος και αρκετές χιλιάδες προσλήψεις), οι οποίοι δεν λαμβάνουν καμία πρόνοια για την πραγματικότητα. Ο κ. Μπαργιώτας ζήτησε από τον υπουργό Yγείας να ασχοληθεί «με τα πραγματικά προβλήματα του ΕΣΥ και του ΕΟΠΥΥ», και «να σταματήσει να παίζει με τους διοικητές των νοσοκομείων και να σκιαμαχεί με την τιμή των φαρμάκων».Σχόλια