Έτινγκερ: «Εφικτή η συμφωνία εντός της εβδομάδας»

Έτινγκερ: «Εφικτή η συμφωνία εντός της εβδομάδας»

Την εκτίμηση ότι η επίτευξη συμφωνίας ανάμεσα στην Ελλάδα και στους πιστωτές της εντός της εβδομάδας είναι εφικτή εξέφρασε ο επίτροπος Ψηφιακής Οικονομίας της Ε.Ε. Γκίντερ Έτινγκερ.

«Θα χρειαστούμε να υπάρξει πρόοδος στο επίπεδο των ομάδων εργασίας, ώστε να μπορέσουμε να συμφωνήσουμε σε ένα πρόγραμμα μεταρρύθμισης, ίσως ακόμη και έως το τέλος της εβδομάδας», κάτι το οποίο θα καθιστούσε δυνατή την εκταμίευση «της τελευταίας δόσης της βοήθειας από το τρέχον πρόγραμμα», είπε ο Έτινγκερ σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Die Welt».

Ωστόσο, ο Γερμανός επίτροπος υποβάθμισε τις προσδοκίες για επίτευξη σημαντικής προόδου στη συνάντηση την οποία θα έχουν σήμερα η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στο Βερολίνο.

«Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ελλάδα είναι πολύ μεγάλες για να επιλυθούν «παρεμπιπτόντως»» ανέφερε.

Σύμφωνα με τον Έτινγκερ, οι διαπραγματεύσεις έχουν προχωρήσει σε ό,τι αφορά σε μεταρρυθμίσεις όπως οι αλλαγές στον ΦΠΑ, όμως οι διαφορές των δύο πλευρών όσον αφορά στην αγορά εργασίας και το συνταξιοδοτικό σύστημα εξακολουθούν να είναι μεγάλες.Σχόλια