Έτσι ψήφισαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στις τρεις κρίσιμες ψηφοφορίες

Έτσι ψήφισαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στις τρεις κρίσιμες ψηφοφορίες

Με 47 απώλειες για τον ΣΥΡΙΖΑ έληξε η μαραθώνια και πιο κρίσιμη, για την κυβέρνηση ψηφοφορία για το τρίτο πακέτο βοήθειας της Ελλάδας από τους πιστωτές της δημιουργώντας σοβαρό ρήγμα στην κυβέρνηση. Συνολικά 32 κυβερνητικοί βουλευτές καταψήφισαν το νομοσχέδιο, 11 δήλωσαν «παρών», τρεις διαφοροποιήθηκαν ψηφίζοντας «ναι» επί της αρχής και «παρών» σε επιμέρους άρθρα ενώ ένας βουλευτής ήταν απών. Αυτός ο πίνακας έχει ιδιαίτερη σημασία, για την ψήφο εμπιστοσύνης που εξετάζει η κυβέρνηση, μιας και δείχνει ποιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έχουν παγιωμένη θέση και ποιοι ψηφίζουν ανάλογα με το νομοσχέδιο.

Πρώτη ψηφοφορία 15 Ιουλίου
Στις 15 Ιουλίου, στην πρώτη, δηλαδή, ψηφοφορία για τα προαπαιτούμενα προκειμένου να καταλήξουμε στη συμφωνία της περασμένης Δευτέρας, το κυβερνών κόμμα είχε καταγράψει 39 απώλειες (32 όχι, 6 παρών και μια απουσία).

Δεύτερη ψηφοφορία 22 Ιουλίου
Μια εβδομάδα μετά το κυβερνών κόμμα μέτρησε 31 «όχι» και 5 «παρών» ενώ άλλοι πέντε βουλευτές είχαν ψηφίσει μεν «ναι» επί της αρχής, αλλά «παρών» στο άρθρο 1 του τότε δεύτερου πακέτου με προαπαιτούμενα.

Συγκεντρωτικός πίνακας 
Ο παρακάτω πίνακας που δημιούργησαν ξένοι δημοσιογράφοι δείχνει αναλυτικά τι ψήφισαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και στις τρεις ψηφοφορίες. Ποιοι έμειναν σταθεροί στην θέση του καταψηφίζοντας το νομοσχέδιο, τα προαπαιτούμενα και το τρίτο πακέτο διάσωσης αλλά και ποιοι διαφοροποιήθηκαν με «ναι» επί της αρχής και παρών σε επιμέρους άρθρα.

 

pinakas_88282

Σχόλια