Ευ. Μεϊμαράκης: Η χώρα δεν αντέχει άλλα πειράματα

Ευ. Μεϊμαράκης: Η χώρα δεν αντέχει άλλα πειράματα

Στην ανάγκη συγκρότησης μιας εθνικής ομάδας διακυβέρνησης με όλες τις πολιτικές δυνάμεις, όπως και εθνικής ομάδας διαπραγμάτευσης, στάθηκε ο πρόεδρος της Ν.Δ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης, μιλώντας στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης», στην 80ή ΔΕΘ, παρουσία των πρώην πρωθυπουργών Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά. Ο κ. Μεϊμαράκης παρουσίασε το πρόγραμμα της Ν.Δ. για την επανεκκίνηση της οικονομίας.Αναφερόμενος στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα είπε ότι θα πρέπει να μετέχει στην ομάδα διαπραγμάτευσης, «μιας που ο ίδιος υπέγραψε το μνημόνιο».

Οι αποφάσεις των Ελλήνων την Κυριακή των εκλογών θα κρίνουν το μέλλον της χώρας για τα επόμενα χρόνια επεσήμανε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Ο κ. Μεϊμαράκης αρχικά άσκησε κριτική στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, κάνοντας λόγο για «επικίνδυνα πειράματα» που κόστισαν στη χώρα. Παράλληλα, επεσήμανε ότι οι κίνδυνοι δεν έχουν ξεπεραστεί. «Ποτέ δεν έγινε τόσο κακό σε τόσο μικρό διάστημα» ανέφερε και αποκάλεσε τον κ. Τσίπρα «πρωθυπουργό του εξηντάευρου».

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. τόνισε ότι η χώρα δεν αντέχει άλλα πειράματα και έκανε λόγο για «συννεφάκι υποσχέσεων» του πρώην πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, πέρσι στη ΔΕΘ. «Εύκολος δρόμος δεν υπάρχει, ούτε είπαμε, ούτε θα το πούμε ποτέ, κάλπικες ελπίδες και ψεύτικα προγράμματα δεν πρόκειται να μοιράσουμε, μόνο αλήθειες», τόνισε ο πρόεδρος της Ν.Δ.

Απευθυνόμενος στους πολίτες είπε ότι η χώρα δεν αντέχει άλλα πειράματα και τώρα πρέπει να πάρουν τη σωστή απόφαση. Ταυτόχρονα έθεσε το δίλημμα των εκλογών: «Ειλικρίνεια και καθαρές κουβέντες ή λαϊκισμός και δημαγωγία».

Ο κ. Μεϊμαράκης περιέγραψε την κατάσταση της οικονομίας των τελευταίων μηνών, ενώ υπογράμμισε ότι «οι εικόνες των συνταξιούχων έξω από τις τράπεζες θα είναι στο μυαλό μας την Κυριακή των εκλογών».
Συνεχίζοντας καταλόγισε ευθύνες σε ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ για αδράνεια που επιβάρυνε, όπως είπε, την οικονομία. Ο κ. Μεϊμαράκης διερωτήθηκε αν έγινε πλέον αντιληπτή η ανάγκη συνεργασιών, ενώ υπογράμμισε ότι η επόμενη κυβέρνηση, με κορμό της Νέας Δημοκρατίας, θα προσπαθήσει για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης.

Ο κ. Μεϊμαράκης περιέγραψε το πρόγραμμα της Ν.Δ. για επανεκκίνηση οικονομίας και στάθηκε στην ανάγκη για ευρύτερες συνεργασίες. Επεσήμανε ότι στόχος είναι να έρθουν επενδύσεις και δουλειές, ενώ υπογράμμισε ότι πρέπει να καταρτιστεί και ένας προϋπολογισμός δημοσιονομικά πειθαρχημένος που, όπως εξήγησε, θα αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη.

«Από την επομένη των εκλογών πιάνουμε δουλειά για να φέρουμε επενδύσεις, να ανοίξουν θέσεις εργασίας», δήλωσε ο πρόεδρος της Ν.Δ. και παρατήρησε πως αυτή είναι μια βασική διαφορά με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, λέγοντας: «Εμείς φέρνουμε δουλειές, εκείνοι διώχνουν».

Τόνισε ότι μετά τις «καταστροφικές συνέπειες» της επτάμηνης διακυβέρνησης από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πρέπει να εξεταστεί ξανά το θέμα της βιωσιμότητας και άσκησε κριτική στον κ. Τσίπρα, γιατί, όπως είπε, η συμφωνία που υπέγραψε «αποκλείει ρητά κάθε σκέψη για «κούρεμα» του χρέους».

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. δεσμεύτηκε ότι η κυβέρνησή του θα επανεξετάσει τις ρυθμίσεις για τη φορολόγηση των αγροτών.

Το «παρών» στη συγκέντρωση δίνουν οι πρώην πρωθυπουργοί Κώστας Καραμανλής, Αντώνης Σαμαράς, η Ντόρα Μπακογιάννη, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, ο μητροπολίτης Άνθιμος και κορυφαία στελέχη της ΝΔ, πρώην υπουργοί και υποψήφιοι βουλευτές.Σχόλια