Ευ. Τσακαλώτος: Η άρση των τραπεζικών περιορισμών μπορεί να γίνει γρηγορότερα

Ευ. Τσακαλώτος: Η άρση των τραπεζικών περιορισμών μπορεί να γίνει γρηγορότερα

Υπήρξαν οικονομικές επιπτώσεις από την επιβολή των τραπεζικών περιορισμών, αλλά αξίζει να δοθεί ένα «μπράβο» στην κυβέρνηση, η οποία κινήθηκε με ευελιξία και πέτυχε να μειώσει τις συνέπειες ανέφερε, μεταξύ άλλων, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, για την κύρωση δώδεκα Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

«Η πρώτη μας μέριμνα» είπε, «ήταν σε συνεργασία με την Τράπεζα της Ελλάδας, να εστιάσουμε στο λογαριασμό τρεχουσών συναλλαγών, ώστε να υπάρχει πρόσβαση σε εισαγόμενα προϊόντα που ήταν απαραίτητα για τις εξαγωγές. Βοηθήσαμε τον τουρισμό με το να εξαιρέσουμε τους τουρίστες από τον περιορισμό , ενώ καθιερώσαμε εβδομαδιαίο όριο αναλήψεων τα 420 ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί σε μηνιαίο μισθό 1680 ευρώ.

Το αποτέλεσμα, ήταν ότι ενώ οι αρχικές εκτιμήσεις του ΔΝΤ για την ύφεση το 2016, ήταν ότι θα φθάσει το -4% , οι σημερινές εκτιμήσεις είναι για ύφεση -1,3% και μπορεί να είναι μικρότερη.

Ο κ. Τσακαλώτος, κατέληξε λέγοντας ότι μετά την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και την ολοκλήρωση της πέμπτης αξιολόγησης ανοίγει η συζήτηση για το χρέος και η άρση των τραπεζικών περιορισμών, μπορεί να γίνει γρηγορότερα από το αναμενόμενο.Σχόλια