Ευ. Βενιζέλος: Η κυβέρνηση παρακαλεί Μέρκελ – Ολάντ για προστασία

Ευ. Βενιζέλος: Η κυβέρνηση παρακαλεί Μέρκελ – Ολάντ για προστασία

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τώρα δεν διαπραγματεύεται ούτε καν τυπικά, παρακαλεί, τίθεται υπό την κηδεμονία της καγκελαρίου Μέρκελ και του προέδρου Ολάντ, ζητεί προστασία, τόνισε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, κατά την ομιλία του σε εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν οι Κινήσεις Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία, η Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης για την Κεντροαριστερά και οι PES Activists GREECE.

Ο κ. Βενιζέλος επισήμανε ότι «η χώρα κινείται χωρίς πολιτική διεύθυνση» και πρόσθεσε: «Κυνηγάμε την ουρά μας εδώ και 14 μήνες. Και έχουμε φτάσει να αντιλαμβανόμαστε την κατάσταση του Δεκεμβρίου του 2014 ως έναν στόχο σχεδόν παραδείσιο που τον χάσαμε και που η χώρα μπορεί να τον ξαναβρεί μετά από τρία χρόνια, τέσσερα, ίσως τον Δεκέμβριο του 2018, αν δεν μεσολαβήσει η επανάληψη του σεναρίου του καλοκαιριού του 2015. Η αξιολόγηση δεν πρόκειται να τελειώσει και όταν τελειώσει θα αρχίσει η νέα. Εάν δεν γυρίσουν λεφτά στις τράπεζες δεν πρόκειται να κινηθεί ο μηχανισμός της πραγματικής οικονομίας».

Άσκησε επίσης έμμεση κριτική στο πορτογαλικό Σοσιαλιστικό Κόμμα για την επιλογή του να κυβερνήσει «με τις λεγόμενες αντιμνημονιακές δυνάμεις της αντιευρωπαϊκής Αριστεράς», σημειώνοντας ότι λόγω αυτής της επιλογής «ξαναμπαίνει η Πορτογαλία στην κρίση».

Χαρακτήρισε «αστειότητες» την είδηση ότι ο κ. Τσίπρας ήταν έτοιμος να θέσει βέτο στη Σύνοδο Κορυφής για το θέμα της Μ. Βρετανίας, λέγοντας ότι «αυτοδιαλύθηκε» λίγες ώρες μετά και αναρωτήθηκε «γιατί το είπε αφού δεν επρόκειτο να το κάνει».

Επίσης αναφέρθηκε στο θέμα του ταξιδιού του πρωθυπουργού στο Ιράν σημειώνοντας ότι και ο ίδιος ταξίδεψε λίγο πριν τις εκλογές, ως υπουργός Εξωτερικών, στο Ισπαχάν, αλλά δεν υπέβαλε σχέδιο πτήσης στην Τουρκία. «Αντιλαμβάνεστε τι θα συνέβαινε αν η απόφαση αυτή (σ.σ .να υποβληθεί στην Τουρκία σχέδιο πτήσης του αεροσκάφους που μετέφερε τον πρωθυπουργό στο Ιράν) ήταν μια απόφαση που την έλαβε η κυβέρνηση των Σαμαροβενιζέλων ή αντιλαμβάνεστε τι θα συνέβαινε αν την είχε λάβει η κυβέρνηση των Σαμαροβενιζελοκουβέληδων;», κατέληξε.Σχόλια