Ευ. Βενιζέλος: Βρίσκεστε στην κυβέρνηση εκβιάζοντας την Ιστορία

Ευ. Βενιζέλος: Βρίσκεστε στην κυβέρνηση εκβιάζοντας την Ιστορία

«Τα 12,5 δισ. είναι το ελάχιστο, όχι το μέγιστο, των μέτρων που θα χρειαστεί να λάβει η χώρα», εκτίμησε ο πρ. πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος μιλώντας στη Βουλή για το ασφαλιστικό. Ο κ. Βενιζέλος ζήτησε ουσιαστικά εκλογές λέγοντας ότι «το ζήτημα της Ελλάδας είναι πρωτίστως πολιτικό. Σχετίζεται με το ότι βρίσκεστε εσείς στην κυβέρνηση εκβιάζοντας την ιστορία. Και αυτό εκ των πραγμάτων δεν μπορεί να συνεχιστεί».

Ο πρ. πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι το σχέδιο της κυβέρνησης είναι είτε «το βλέποντας και κάνοντας σε βάρος του τόπου αρκεί να μένετε στην εξουσία», είτε «να παίξετε εν ου παικτοίς, ρίχνοντας την ευθύνη στους κακούς εταίρους, το ΔΝΤ, τον Σόιμπλε, την αντιπολίτευση, ένα επικίνδυνο παιχνίδι με τα εθνικά θέματα και ένα επικίνδυνο παιχνίδι με το νόμισμα».

«Μην αποτολμήσετε κάτι τέτοιο. Και μην έχετε την ψευδαίσθηση ότι η επιβεβαίωση της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας έχει μεγαλύτερη αξία από την στιγμή που δίδεται», πρόσθεσε.

Ο κ. Βενιζέλος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «χάνετε σκοπίμως χρόνο σε βάρος του εθνικού οφέλους μόνο και μόνο για να βρείτε εσωκομματικά προσχήματα».Σχόλια