Ευρωπαϊκή Επιτροπή: Καταργεί τις χρεώσεις περιαγωγής στις κινητές τηλεπικοινωνίες

Ευρωπαϊκή Επιτροπή: Καταργεί τις χρεώσεις περιαγωγής στις κινητές τηλεπικοινωνίες

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε σήμερα ότι θα προτείνει την κατάργηση των ημερήσιων ορίων περιαγωγής στις κινητές τηλεπικοινωνίες μετά την κριτική που ασκήθηκε στην αρχική της ιδέα να περιορίσει το χρόνο που οι καταναλωτές θα μπορούσαν να χρησιμοποιούν τα τηλέφωνά τους στο εξωτερικό.

Όπως υπενθυμίζει το Reuters, πριν δύο εβδομάδες ο πρόεδρος της Κομισιόν Jean – Claude Juncker ζήτησε να επαναδιατυπωθεί η προηγούμενη πρόταση για να γίνει πιο φιλική προς τον καταναλωτή, καθώς η εκτελεστική εξουσία της Ε.Ε. επιδιώκει να ενισχύσει τη δημόσια υποστήριξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη Ψηφιακή Ενιαία Αγορά, Andrus Ansip δήλωσε στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου ότι δεν θα υπάρχει πλέον ένα επίσημο όριο όταν οι νέοι κανονισμοί τεθούν σε ισχύ τον Ιούνιο του 2017.

Η αρχική πρόταση της Κομισιόν ήταν να επιτραπεί η περιαγωγή στους καταναλωτές έως 90 ημέρες το χρόνο για μέγιστο διάστημα 30 διαδοχικών ημερών.

Όπως δήλωσε ο Επίτροπος για την Ψηφιακή Οικονομία και Κοινωνία G uuml;nther H. Oettinger «η δράση της Κομισιόν για τις χρεώσεις περιαγωγής έχει φέρει αποτελέσματα για τους Ευρωπαίους καταναλωτές. Το σημερινό προσχέδιο κανόνων διασφαλίζει ότι μπορούμε να βάλουμε τέλος στις χρεώσεις περιαγωγής από τις 15 Ιουνίου του 2017 για όλους τους ανθρώπους που ταξιδεύουν περιοδικά στην Ε.Ε., διασφαλίζοντας παράλληλα ότι οι πάροχοι θα έχουν στη διάθεσή τους εργαλεία για να προστατευθούν από την κατάχρηση των κανόνων «.

 

Διαβάστε επίσης:

Ευρωπαϊκή Επιτροπή: Δεν υπάρχει εναρμονισμένη νομοθεσία σε επίπεδο ΕΕ για τις τηλεοπτικές άδειεςΣχόλια