Ευρωπαίος αξιωματούχος στην Welt: «Πισωγύρισμα» η απομάκρυνση της Σαββαΐδου

Ευρωπαίος αξιωματούχος στην Welt: «Πισωγύρισμα» η απομάκρυνση της Σαββαΐδου

Για «πισωγύρισμα» κάνει λόγο η Welt, σχολιάζοντας με αυτό τον τρόπο την απομάκρυνση της Κατερίνας Σαββαίδου.

Ωστόσο ο Ευρωπαίος αξιοματούχος που μέχρι στιγμής δεν έχει αναγνωριστεί η ταυτότητα του, υπενθυμίζει πως η απομάκρυνση της κ. Σαββαίδου από  Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, θυμίζει εκείνη του προκάτοχου της που και εκείνος είχε εκδιωχθεί το 2014 από τον Αντώνη Σαμαρα.

Σε ότι αφορά τις διαπραγματεύσεις των προηγούμενων ημερών με τους Θεσμούς, ο Ευρωπαίος πολιτικός, υποστηρίζει ότι «Η Αθήνα δεν έχει κάνει τα μισά από τα συμφωνηθέντα».

«Στην Ελλάδα, πιθανόν όλοι να γνωρίζουν κάποιον ο οποίος δεν πληρώνει φόρους», γράφει μεταξύ άλλων η γερμανική εφημερίδα, σχολιάζοντας ακόμη ότι τους προηγούμενους μήνες αυξήθηκαν τα έσοδα από τη φορολογία, καθώς εξαιτίας του φόβου του Grexit και της επιστροφής στη δραχμή, οι πολίτες έσπευδαν να αξιοποιήσουν τις καταθέσεις τους καλύπτοντας τις υποχρεώσεις τους. «Τώρα που δεν υπάρχει πλέον ο φόβος του Grexit, δεν χρειάζεται να είναι τόσο συνεπής στις πληρωμές», σχολιάζει κυνικά η Welt.

«Η Αθήνα ξέρει τη νέα αδυναμία του Βερολίνου, σημειώνεται ότι με τη Γερμανία υπό πίεση, είναι πιθανό ο Αλέξης Τσίπρας να χρησιμοποιήσει τη μεταναστευτική κρίση ως διαπραγματευτική οδό. Μάλιστα, σημειώνεται ότι «ξαφνικά ο νεαρός πρωθυπουργός έχει στα χέρια του κάτι παραπάνω από την τύχη της χώρας του στην ευρωζώνη» γιατί στα ελληνικά νησιά φτάνει η πλειονότητα των προσφύγων οι οποίοι είναι καθ’ οδόν για τη Γερμανία.Σχόλια