Έξαλλος ο Κοτζιάς: Δεν θα κάνω τη χάρη σε κανέναν να παραιτηθώ

Έξαλλος ο Κοτζιάς: Δεν θα κάνω τη χάρη σε κανέναν να παραιτηθώ

Έντονη ηταν η αντιδραση από τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά για τα δημοσιεύματα που – επικαλούμενα διπλωματικές πηγές από τη Λευκωσία- τον ήθελαν να έχει απειλήσει ακόμη και με παραίτηση και να διαμήνυσε στον πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη πως θα καλέσει και τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο να κάνει το ίδιο.

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών κατηγορείται από διπλωματικές πηγές στη Λευκωσία πως έθεσε βέτο για το θέμα των εγγυήσεων και της αποχώρησης των τουρκικών στρατευμάτων, επηρεάζοντας και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Όπως αναφέρουν, ο Νίκος Κοτζιάς φέρεται να ξεκαθάρισε στον Νίκο Αναστασιάδη πως εάν δεν γίνει δεκτή η άποψή του και ανεξάρτητα από τη στάση που θα κρατήσει ο Έλληνας πρωθυπουργός, εκείνος θα παραιτηθεί και θα καλέσει δημοσίως και τον Έλληνα Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο να κάνει το ίδιο.
Σε όλα αυτά απάντησε ο υπουργός Εξωτερικών από το βήμα εκδήλωσης της κίνησης Πράττω, της οποίας είναι πρόεδρος, που έγινε το βράδυ της Τετάρτης (23.11.2016) στη Θεσσαλονίκη. Χαρακτήρισε γελοιότητες τα όσα κυκλοφόρησαν περί δήθεν παραίτησής του και τα απέδωσε σε σχεδιασμένη και σκοτεινή επίθεση εναντίον του.

Όπως είπε δεν υπήρξε ποτέ θέμα παραίτησης και σημείωσε πως σε αυτή την κρίσιμη φάση για τη χώρα δεν θα κάνει τη χάρη κανενός να παραιτηθεί. «Εμείς δουλεύουμε σταθερά για την ενότητα της Κύπρου, για τα δικαιώματα όλων των Κυπρίων. Το Κυπριακό πρόβλημα πρέπει να λυθεί όχι για να εξυπηρετηθούν τα γεωπολιτικά και γεωστρατηγικά συμφέροντα τρίτων, αλλά για να εξυπηρετηθεί μόνο ο κυπριακός λαός, η ειρήνη και η σταθερότητα στην περιοχή», τόνισε.

Σε όσους του καταλογίζουν «εθνικισμό» απάντησε ως εξής: «Μου λένε όμως ότι το να παλεύεις για την κατάργηση των εγγυήσεων, για να φύγουν τα κατοχικά στρατεύματα της Τουρκίας από την Κύπρο είναι εθνικισμός, ενώ είναι σύγχρονος ευρωπαϊσμός να κατέχει η Τουρκία ευρωπαϊκά εδάφη! Συχνά αυτοί που κατηγορούν για εθνικισμό την πατριωτική Αριστερά είναι φορείς του εθνικισμού της άλλης πλευράς».Σχόλια