Έξαλλος ο Ρέντσι: Η Μέρκελ δεν μπορεί να μου φέρεται έτσι!

Έξαλλος ο Ρέντσι: Η Μέρκελ δεν μπορεί να μου φέρεται έτσι!

Την έντονη δυσαρέσκεια του σχετικά με τη στάση της Άνγκελα Μέρκελ στην άτυπη σύνοδο της Μπρατισλάβα εξέφρασε, με δηλώσεις του, ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι, σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα La Repubblica.
«Η Άνγκελα δεν μπορεί να μου φέρεται με αυτό τον τρόπο, όπως κάνει με άλλους ηγέτες οι οποίοι δεν κούνησαν ούτε το δακτυλάκι τους για το μεταναστευτικό και την οικονομία», δήλωσε ο Ιταλός κεντροαριστερός πρωθυπουργός, σύμφωνα με την εφημερίδα.
Επιπλέον, στο ρεπορτάζ τονίζεται ότι σε έναν μήνα, ο κ. Ρέντσι θα επιμείνει και πάλι στην ανάγκη μεγαλύτερης ευελιξίας και συνολικής αντιμετώπισης του μεταναστευτικού, αφού «στις 18 Οκτωβρίου, δύο ημέρες πριν την σύνοδο των Βρυξελλών, θα δει τον πρόεδρο Ομπάμα για να εξασφαλίσει την υποστήριξή του».
Ο επικεφαλής της ιταλικής Κεντροαριστεράς, μιλώντας με τους συνεργάτες του, στάθηκε στο γεγονός ότι κάποιοι Ευρωπαίοι ηγέτες «δεν μπορούν να φέρονται σαν να μην υπήρξε το Brexit», καθιστώντας σαφές ότι επιθυμεί και μια ισχυρή ατζέντα για την συνάντηση που θα οργανωθεί στις 25 Μαρτίου του 2017 στη Ρώμη, όταν η Ένωση θα πρέπει να γιορτάσει τα 60 χρόνια από την ιδρυτική της συνθήκη.
Σύμφωνα με τον απεσταλμένο της ιταλικής εφημερίδας, ο κ. Ρέντσι είπε, επίσης, εκτός της επίσημης συνέντευξης Τύπου, ότι «κάθεται ήσυχα μόνον όταν του δίνουν αυτό που χρειάζεται» και ότι «δεν θέλει να γίνει ρεζίλι εξαιτίας άλλων». Απευθυνόμενος στον πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, προσθέτει ο δημοσιογράφος Αλμπερτο Ντ΄Αρτζένιο, εξήγησε ότι «δεν μπορούσε να εγκρίνει ένα ανύπαρκτο κείμενο συμπερασμάτων».Σχόλια