Έξαλλος ο Τραμπ: Βρισκόμαστε σε κατάσταση κινδύνου και πρέπει να δράσουμε άμεσα

Έξαλλος ο Τραμπ: Βρισκόμαστε σε κατάσταση κινδύνου και πρέπει να δράσουμε άμεσα

Την «πολιτικοποιημένη» Δικαιοσύνη κατήγγειλε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, και υπεραμύνθηκε του αμφιλεγόμενου αντιμεταναστευτικού του διατάγματος, η ισχύς του οποίου έχει προς το παρόν ανασταλεί, ενώ η τύχη του κρίνεται από τρεις δικαστές εφετείου στο Σαν Φρανσίσκο.

«Δεν θέλω να πω ότι ένα δικαστήριο είναι προκατειλημμένο, επομένως δεν θέλω να πω ότι αυτό το δικαστήριο λειτουργεί μεροληπτικά, την ώρα που η απόφασή του δεν έχει προς το παρόν εκδοθεί. Όμως η Δικαιοσύνη φαίνεται πως είναι τόσο πολιτικοποιημένη. Θα ήταν φανταστικό για το δικαστικό μας σύστημα εάν (τα δικαστήρια) μπορούσαν να διαβάσουν το διάταγμα και να κάνουν ό,τι είναι σωστό. Κι αυτό έχει να κάνει με την ασφάλεια της χώρας μας», δήλωσε ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους ενώπιον εκπροσώπων της ένωσης αστυνομικών διευθύνσεων των ΗΠΑ.

Ο νέος πρόεδρος της Αμερικής διαβεβαίωσε μάλιστα εκ νέου ότι οι ΗΠΑ βρίσκονται «σε κατάσταση κινδύνου» εξαιτίας της αναστολής του μεταναστευτικού του διατάγματος.

Ανέγνωσε εξάλλου ενώπιον των ακροατών του το άρθρο ενός νόμου που εγκρίθηκε πριν από 65 έτη, ο οποίος καθορίζει ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ έχει δικαίωμα να απαγορεύσει την είσοδο κάποιας κατηγορίας πολιτών ξένων χωρών κάθε φορά που εκτιμά ότι η άφιξή τους στην χώρα του «θα είναι επιβλαβής για τα συμφέροντα των ΗΠΑ».

«Ένας μαθητής μετρίου επιπέδου θα το καταλάβαινε αυτό, οποιοσδήποτε θα το καταλάβαινε αυτό», επέμεινε ο νέος ένοικος του Λευκού Οίκου.

«Όταν διαβάζουμε κάτι τόσο ξεκάθαρα διατυπωμένο και κατανοητό από όλο τον κόσμο και κατόπιν οι δικηγόροι… Το είδα (το άκουσα) χθες το βράδυ με μεγάλη έκπληξη και δεν πίστευα στα αυτιά μου», σχολίασε χαρακτηριστικά, αναφερόμενος στις αγορεύσεις των δικηγόρων που άκουσε και ο ίδιος κατά την ακροαματική διαδικασία στο εφετείο.

Την ίδια ώρα, όπως είπε ο Ντόναλντ Τραμπ, στελέχη των υπηρεσιών επιβολής του νόμου του συνέστησαν να μην προειδοποιήσει προτού εφαρμόσει το διάταγμα.

«Εγώ είπα, «ας δώσουμε ένα μήνα προειδοποίηση»», ανέφερε ο Αμερικανός πρόεδρος.

«Αλλά τα στελέχη των υπηρεσιών επιβολής του νόμου μού είπαν: «δεν μπορείς να δώσεις κάποια προειδοποίηση, διότι εάν προειδοποιήσεις ότι θα λάβεις σκληρά μέτρα σε ένα μήνα ή σε μία εβδομάδα… οι άνθρωποι θα αρχίζουν να συρρέουν πριν από την εφαρμογή των αυστηρών μέτρων»», κατέληξε.

Παράλληλα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, διαβεβαίωσε τους Αμερικανούς αστυνομικούς ότι θα τους στηρίξει στη «μάχη» που δίνουν κατά της «κρίσης στη δημόσια ασφάλεια», η οποία σημαδεύτηκε από την αύξηση των ανθρωποκτονιών σε ορισμένες πόλεις.

«Ζητήσατε μέσα, υλικά και την υποστήριξη που χρειάζεστε για να κάνετε τη δουλειά σας. Θα κάνουμε ότι μπορούμε για να σας βοηθήσουμε να καλύψετε τις ανάγκες σας. Και αυτό περιλαμβάνει μια πολιτική μηδενικής ανοχής απέναντι στη βία εναντίον των δυνάμεων της τάξης», ανέφερε ο Τραμπ στο συνέδριο της ένωσης των Αμερικανών αστυνομικών.

«Ήρθε ο καιρός να εξαρθρώσουμε τις συμμορίες που τρομοκρατούν τους πολίτες μας και να διασφαλίσουμε ότι οι νέοι Αμερικανοί θα μεγαλώσουν σε ένα αξιοπρεπές περιβάλλον, με αγάπη και υποστήριξη», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον Τραμπ, το 60% των θυμάτων ανθρωποκτονιών κάτω των 22 ετών είναι Αφροαμερικανοί. «Πρόκειται για μια εθνική τραγωδία που απαιτεί να δράσουμε σε εθνικό επίπεδο», τόνισε.

«Αυτή τη στιγμή, πολλές συνοικίες στην Αμερική αντιμετωπίζουν μια κρίση δημόσιας ασφάλειας. Οι ανθρωποκτονίες το 2015 κατέγραψαν τη μεγαλύτερη ετήσια αύξηση τους σε διάστημα σχεδόν μισού αιώνα», συνέχισε ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ. Έφερε, δε, ως παράδειγμα το Σικάγο όπου το 2016 σημειώθηκαν 760 φόνοι, αύξηση 55% σε σύγκριση με το 2015.

Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι λίγο μετά το συνέδριο, ο Τραμπ έστειλε ένα μήνυμα, μέσω Twitter, στους αστυνομικούς γράφοντας: «Έχετε έναν πραγματικό φίλο στον Λευκό Οίκο», έγραψε.

Ο Τραμπ προτείνει θεραπευτικά προγράμματα αντί φυλακής για τους εξαρτημένους

Την ίδια ώρα, ο Αμερικανός πρόεδρος δεσμεύτηκε ότι η κυβέρνησή του θα εφαρμόσει θεραπευτικά προγράμματα ως εναλλακτική λύση στη φυλάκιση εξαρτημένων ανθρώπων.

«Θα εργαστούμε για να αντιμετωπίσουμε την κρίση της ψυχικής υγείας. Η φυλακή δεν θα έπρεπε να είναι υποκατάστατο της θεραπείας. Θα αγωνιστούμε για να αυξήσουμε την πρόσβαση σε σωτήριες θεραπείες, για να καταπολεμήσουμε την εξάρτηση από τα ναρκωτικά που ταλαιπωρεί το έθνος μας», είπε μιλώντας στο συνέδριο της Ένωσης Αστυνομικών Διευθυντών Μεγάλων Πόλεων.

Ο Τραμπ υποστήριξε ότι οι ΗΠΑ βρίσκονται αντιμέτωπες με μια κρίση εξαρτήσεων άνευ προηγουμένου. Πρόσθεσε μάλιστα ότι αξιωματούχοι των υπηρεσιών επιβολής του νόμου του ανέφεραν ότι το 75-80% της εγκληματικότητας οφείλεται στα ναρκωτικά.

Σύμφωνα με μια έρευνα της Υπηρεσίας Κατάχρησης Ουσιών και Ψυχικής Υγείας του 2014, περισσότεροι από 23,5 εκατομμύρια Αμερικανοί είναι εξαρτημένοι από το αλκοόλ ή από τα ναρκωτικά, αλλά μόλις το 11% από αυτούς λαμβάνουν θεραπεία για να απεξαρτηθούν.

ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr

Σχόλια