Εξάρχεια: Μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας για την εξάρθρωση κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών

Εξάρχεια: Μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας για την εξάρθρωση κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών

Μεγάλη επιχείρηση της Ασφάλειας Αττικής και συγκεκριμένα της Δίωξης Ναρκωτικών είναι σε εξέλιξη από το πρωί, για την εξάρθρωση κυκλώματος διακινήσεις ναρκωτικών και ιδιαίτερα κοκαΐνης στην περιοχή των Εξαρχείων.

Οι πληροφορίες αναφέρουν, ότι οι αστυνομικοί της Δίωξης με συνοδεία αστυνομικών της ΕΚΑΜ, αλλά και στελεχών της Αντιτρομοκρατικής, εισέβαλαν σε σπίτια αλλά και καταστήματα στην περιοχή των Εξαρχείων, κατάσχοντας ποσότητες ναρκωτικών κυρίως κοκαΐνης και ηρωίνης, ενώ συνέλαβαν τουλάχιστον 10 άτομα, οι περισσότεροι αλλοδαποί.

Μάλιστα πρόκειται για την κατάληξη μεγάλης επιχείρησης που είχε στηθεί τις προηγούμενες εβδομάδες από την Δίωξη, με στόχο την εξάρθρωση της λεγόμενης Μαφίας των Εξαρχείων που βρίσκεται σε ανοιχτή κόντρα με τον Αντιεξουσιαστικό χώρο, ενώ στα πλαίσια αυτού του ακήρυχτου πολέμου, δολοφονήθηκε Αιγύπτιος διακινητής και μάλιστα την ευθύνη ανέλαβε τρομοκρατική οργάνωση με την επωνυμία “Ένοπλες Ομάδες Πολιτοφυλάκων”.

Αύριο αναμένονται ανακοινώσεις για την επιχείρηση, ενώ ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης, Νίκος Τόσκας, μίλησε στην Βουλή για την μεγάλη επιχείρηση με στόχο την Μαφία των Εξαρχείων.

Ο κ. Τόσκας απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνου Κατσαφάδου και Κωνσταντίνου Καραγκούνη, και της Χρυσής Αυγής, Ηλία Παναγιώταρου, ανέφερε ότι: Η επιχείρηση δεν αποτέλεσε προϊόν πιέσεων των ημερών για την κατάσταση στα Εξάρχεια, αλλά ήταν αποτέλεσμα συστηματικής δουλειάς που πραγματοποιήθηκε με αθόρυβο και χειρουργικό τρόπο. Η αστυνομία κινήθηκε αποτελεσματικά και κατάσχεσε μεγάλες ποσότητες χασίς και κοκαΐνης σημείωσε.

«Θα έχουμε τάξη εκεί που πρέπει, δεν θέλουμε ασφάλεια στρατοπέδου συγκέντρωσης» τόνισε ο κ. Τόσκας και πρόσθεσε ότι «τόσα χρόνια τα προβλήματα κουκουλώνονταν και καλύπτονταν κάτω από το χαλί και τώρα προσπαθούμε να βγάλουμε άκρη».

 Σχόλια