Εξάρθρωση κυκλώματος που διακινούσε ναρκωτικά στους χώρους του ΑΠΘ – 11 συλλήψεις

Εξάρθρωση κυκλώματος που διακινούσε ναρκωτικά στους χώρους του ΑΠΘ – 11 συλλήψεις

Στην εξάρθρωση κυκλώματος που διακινούσε ναρκωτικές ουσίες στους χώρους του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) προχώρησαν αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών, συλλαμβάνοντας 11 μέλη του.

Πρόκειται για δέκα αλλοδαπούς κι έναν Έλληνα, ηλικίας από 20 έως 41 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, της παράβασης του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών και άλλων διατάξεων, της απόπειρας πρόκλησης σωματικών βλαβών και της αντίστασης.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, η δράση της οργάνωσης εντοπίζεται τουλάχιστον κατά τον τελευταίο μήνα.
«Εγκέφαλος» ήταν ένας 29χρονος, υπήκοος Αλβανίας, που συντόνιζε και κατηύθυνε τις κινήσεις των υπολοίπων μελών.

Ο 29χρονος, αντιλαμβανόμενος την αστυνομική επιχείρηση, προσπάθησε να διαφύγει της σύλληψης και επιβαίνοντας σε μοτοσικλέτα, επιτάχυνε κινούμενος επιθετικά προς το μέρος των αστυνομικών.

Συνολικά, κατασχέθηκαν 13 δέματα που περιείχαν ποσότητες κάνναβης, έτοιμα να διοχετευτούν σε υποψήφιους αγοραστές, και χρηματικό ποσό σχετιζόμενο με εμπορία ναρκωτικών ουσιών.

Παράλληλα, συνελήφθησαν έξι ακόμη άτομα, έπειτα από συναλλαγή ναρκωτικών ουσιών με μέλη της οργάνωσης.

Σημειώνεται ότι τρεις εκ των συλληφθέντων έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές, ενώ σε βάρος 32χρονου μέλους της οργάνωσης, που είχε το ρόλο του προμηθευτή, εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης της ανακρίτριας πλημμελειοδικών του Πρωτοδικείου Χαλκιδικής, για διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.Σχόλια