Εξάρθρωση σπείρας που λήστευε οδηγούς προκαλώντας τροχαία

Εξάρθρωση σπείρας που λήστευε οδηγούς προκαλώντας τροχαία

Στην εξάρθρωση σπείρας που λήστευε οδηγούς, εμβολίζοντας τα οχήματά τους ή παρεμποδίζοντας την πορεία τους, σε περιοχές της δυτικής Αττικής, προχώρησαν οι Αρχές.

Συγκεκριμένα, για την υπόθεση συνελήφθησαν στον καταυλισμό Ρομά Νέας Ζωής Ασπροπύργου τέσσερα άτομα ηλικίας 18, 19, 25 και 26 ετών, ενώ αναζητούνται δύο συνεργοί τους.

Σε έρευνες που έγιναν στις οικίες των κατηγορουμένων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μία κυνηγετική καραμπίνα και πλήθος από ρόπαλα, τσεκούρια, βαριοπούλες καθώς και 10 ναρκωτικά χάπια.

Οι δράστες εδώ και ένα χρόνο προκαλούσαν τροχαία ή παρεμπόδιζαν την πορεία των οχημάτων και κατά την αποβίβαση των οδηγών, τους επιτίθεντο με ξύλινα ρόπαλα και ασκώντας τους σωματική βία. Στη συνέχεια τους «έγδυναν», αρπάζοντας χρήματα, κοσμήματα, κινητά τηλέφωνα και άλλα αντικείμενα αξίας.

Τα οχήματα που χρησιμοποιούσαν για τους εμβολισμούς τα έκλεβαν κατά κανόνα βραδινές ώρες από διάφορες περιοχές της Αττικής.

Σημειώνεται ότι από τη μέχρι στιγμής έρευνα εξιχνιάστηκαν 16 υποθέσεις ληστειών και δύο κλοπών, σε διάφορες περιοχές της δυτικής Αττικής.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε τακτικό ανακριτή, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τη συμμετοχή τους και σε άλλα παρόμοια αδικήματα.Σχόλια