Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που διέπραττε διαρρήξεις στην Αττική

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που διέπραττε διαρρήξεις στην Αττική

Πολυμελής εγκληματική οργάνωση που διέπραττε διαρρήξεις σε πολυτελείς οικίες της Αττικής, εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Αμαρουσίου σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειανατολικής Αττικής. Ειδικότερα, συνελήφθησαν μετά από ευρεία αστυνομική επιχείρηση σε διάφορες περιοχές της Αττικής, 15 μέλη της σπείρας, ηλικίας από 24 έως 61 ετών, εκ των οποίων 11 υπήκοοι Γεωργίας, 2 Αρμενίας (η μία γυναίκα), μία Αλβανίας και ένας Έλληνας. Παράλληλα, ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται άλλα 14 μέλη της οργάνωσης, ηλικίας από 23 έως 64 ετών, εκ των οποίων 12 υπήκοοι Γεωργίας (οι 4 γυναίκες), μία Ουζμπεκιστάν και ένας Καζακστάν.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε ποινική δικογραφία, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, της κλοπής κατά συναυτουργία, κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση και της πλαστογραφίας, καθώς επίσης και για παράβαση του νόμου περί νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, περί όπλων και περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι οι συλληφθέντες αποτελούν μέλη εγκληματικής οργάνωσης, με συγκεκριμένη δομή και διακριτούς ρόλους που δρούσαν, από διετίας και πλέον, μεθοδικά και οργανωμένα, διαπράττοντας διαρρήξεις σε οικίες των βορείων και νοτίων προαστίων της Αττικής.Σχόλια