Εξαρθρώθηκε πολυμελές κύκλωμα δουλεμπόρων

Εξαρθρώθηκε πολυμελές κύκλωμα δουλεμπόρων

Τέλος στη δράση πολυμελούς εγκληματικής οργάνωσης, η οποία ενέχεται σε παράνομες διακινήσεις μεταναστών, έβαλαν αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Για την υπόθεση έχουν συλληφθεί ο 28χρονος «εγκέφαλος» της οργάνωσης και τέσσερα ακόμη μέλη ηλικίας 25, 50 35 και 39 ετών, όλοι υπήκοοι Συρίας, σε βάρος των οποίων σχηματίζεται δικογραφία για «Εγκληματική οργάνωση» και «Διευκόλυνση μεταφοράς παράνομων αλλοδαπών στο εξωτερικό της χώρας».

Η επιχείρηση

Ειδικότερα, το μεσημέρι της 29ης Μαΐου, στην περιοχή του Νέου Σιδηροδρομικού Σταθμού Θεσσαλονίκης, συνελήφθησαν ο εγκέφαλος της οργάνωσης μαζί με τον 25χρονο συνεργό του, καθώς επιβίβασαν σε αυτοκίνητο τύπου VAN, είκοσι υπηκόους Συρίας, μεταξύ των οποίων και ανήλικοι, προκειμένου να πραγματοποιηθεί η μεταφορά τους στο εξωτερικό.

Αμέσως μετά τις δύο συλλήψεις, πραγματοποιήθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση στην Αθήνα, η οποία είχε ως αποτέλεσμα να πέσουν στα χέρια των αστυνομικών και τας υπόλοιπα μέλη της οργάνωσης.

Από την αστυνομική έρευνα, προέκυψε ότι οι μετανάστες κατέβαλαν το χρηματικό ποσό των (2.000 – 2.500) ευρώ έκαστος, στον 50χρονο και στον 35χρονο, οι οποίοι λειτουργούσαν ως εγγυητές των χρημάτων και θα τα διαμοίραζαν στα υπόλοιπα μέλη της οργάνωσης, όταν ολοκληρωνόταν η μεταφορά των αλλοδαπών στο εξωτερικό.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε ανταλλακτήριο συναλλάγματος στην περιοχή της Αθήνας, του οποίου υπεύθυνος για τη λειτουργία είναι ο 50χρονος συλληφθείς, βρέθηκε και κατασχέθηκε χρηματικό ποσό προερχόμενο από την ανωτέρω παράνομη πράξη.

Συνολικά κατασχέθηκαν 12.170 ευρώ που σχετίζονται με την παράνομη διακίνηση των αλλοδαπών, πλήθος συσκευών κινητής τηλεφωνίας που χρησιμοποιούσαν για τις μεταξύ τους συνεννοήσεις και εισιτήρια.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν αρμοδίως.Σχόλια