Εξαρθρώθηκε σπείρα που διακινούσε ναρκωτικά & φαρμακευτικά σκευάσματα στο κέντρο της Αθήνας

Εξαρθρώθηκε σπείρα που διακινούσε ναρκωτικά & φαρμακευτικά σκευάσματα στο κέντρο της Αθήνας

Στην εξάρθρωση πολυμελούς εγκληματικής οργάνωσης που διακινούσε ναρκωτικά στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας προχώρησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών.

Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν έξι μέλη της σπείρας – πέντε Αλβανοί ηλικίας 25, 27, 29, 36 και 47 ετών και μια 20χρονη Ελληνίδα – , ενώ αναζητείται μία 42χρονη συνεργός τους.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, καθώς και για αδικήματα που εμπίπτουν στις διατάξεις των νόμων περί ναρκωτικών και περί όπλων.

Στο πλαίσιο της έρευνας των αρχών σε οικίες, χώρους και οχήματα που σχετίζονταν με τους δράστες στην Κυψέλη και τον Νέο Κόσμο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους 26 κιλών και 733 γραμμαρίων, ένα περίστροφο με γεμιστήρα και 14 φυσίγγια, το χρηματικό ποσό των 23.267 ευρώ και δύο αυτοκίνητα.

Ακόμη, βρέθηκε και κατασχέθηκε μεγάλη ποσότητα φαρμακευτικών ιδιοσκευασμάτων που χορηγούνται σε καρκινοπαθείς, πολλά εκ των οποίων έφεραν την ένδειξη «κρατικό είδος», μεγάλης χρηματικής αξίας. Επίσης, βρέθηκαν σφραγίδες ιατρών, βεβαιώσεις και ιατρικά πιστοποιητικά, προσφραγισμένα από νοσοκομειακά ιδρύματα με ασυμπλήρωτα στοιχεία ασθενών.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε τακτικό ανακριτή, ενώ διεξάγεται έρευνα για την εξακρίβωση των συνθηκών προμήθειας και κατοχής, από μέλη της σπείρας, των φαρμακευτικών ιδιοσκευασμάτων και εγγράφων.Σχόλια